Router NETGEAR N300 - Problem!
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Router NETGEAR N300 - Problem!
Witam wszystkich, mam problem z routerem NETGEAR N300. Mianowicie internet po kablu mam normalnie, ale gdy podłączam go pod router, to modem zaczyna wariować, nie potrafi się zalogować. Konfigurowałem router, wyszukuje mi go na wi-fi, ale nie mogę się z nim połączyć. Po podłączeniu nie mam w ogóle internetu, ani po kablu przez modem do komputera ani przez wi-fi. z góry dziękuję za pomoc.
[ Komentarz dodany przez: Grzechu: 2013-05-15, 14:19 ]
Edycja tytułu, proszę nie nadużywać wielkich liter.
[ Komentarz dodany przez: Grzechu: 2013-05-15, 14:19 ]
Edycja tytułu, proszę nie nadużywać wielkich liter.
Ostatnio zmieniony 2013-05-15, 13:19 przez jankesss3, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Router NETGEAR N300 - Problem!
Przeczytaj ten post jeszcze raz z punktu widzenia osoby ktora nic nie wie. I uzupelnij brakujace informacje....
Nie pomagam na PW.
-
a więc jeszcze raz
zakupiłem router NETGEAR N300, podłączyłem go pod modem i komputer stacjonarny i tu zaczynają się schody. internetu nie mam ani na komputerze stacjonarnym, ani na WI-FI, chociaż normalnie po kablu z modemu mam internet. Modem po podpięciu pod router dziwnie się zachowuje, jakby co chwilę gubił się sygnał i rozpoczyna logowanie od początku. Na wi-fi znajduje mi mój router, ale nie mogę się z nim połączyć, wyskakuje błąd. Nie mam pojęcia o co może chodzić bo wszystko robiłem według instrukcji!

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
A wiec jeszcze raz: jaki modem? Umts, xDSL, kablowka.....
Nie pomagam na PW.
-
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Naprawde nie chcesz zeby ci pomoc?
Przeresetuj router do ustawien fabrycznych. Wylacz modem z pradu, wylacz router z pradu, zalacz oba jednoczesnie. Na porcie LAN powinien byc internet - jesli nie ma, sprawdz czy masz filtracje MAC u ISP.
Przeresetuj router do ustawien fabrycznych. Wylacz modem z pradu, wylacz router z pradu, zalacz oba jednoczesnie. Na porcie LAN powinien byc internet - jesli nie ma, sprawdz czy masz filtracje MAC u ISP.
Nie pomagam na PW.