LTE Plus + Multiroom NC+?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
krzysiek1981
Początkujący użytkownik forum

LTE Plus + Multiroom NC+?

Post autor: krzysiek1981 »

Witam wszystkich mam pytanko, może ktoś akurat ma podobną sytuację

Mam multiroom NC+ - tuner główny – MediaBOX podłączony mam do niego router TP-LINK TL-WR740N i drugi tuner multiroom taki biały nki, i do niego mam podpięty Access Point Netgear WNCE2001. Zamierzam zakupić sobie net LTE z Plusa z Routerem. I moje pytanie jest takie czy jak złączę router TP-LINK z routerem LTE Plusa, kablem Ethernet to będę mieć przynajmniej na tunerze głównym net?

Jak ktoś wie coś w tym temacie to dzięki za podpowiedzi :)
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: LTE Plus + Multiroom NC+?

Post autor: krystianb »

Praktycznie 740n będzie niepotrzebny, chyba że sprzęt z plusa będzie sprawiał problemy z zasięgiem wifi. Wystarczy podpiąć jeden dekoder do nowego routera, a AP zrekonfigurować do łączenia się nowym routerem.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
krzysiek1981
Początkujący użytkownik forum

Post autor: krzysiek1981 »

Dzięki Krystian za odpowiedź :) Napisałeś : a AP zrekonfigurować do łączenia się nowym routerem. <---- to znaczy? jak to się robi?
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

krzysiek1981 pisze:AP zrekonfigurować do łączenia się nowym routerem. <---- to znaczy? jak to się robi?
Tak samo jak za pierwszym razem, wchodzisz w panel administracyjny i podajesz nowy SSID i nowe hasło, czasem trzeba zmienić IP AP, ale przymus tej czynności zdarzyć się może bardzo rzadko.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ODPOWIEDZ