Od nie dawna posiadam modem huawei e173-u2 firmy Netia. W umowie jest napisane, że moja prędkość internetu powinna wynosić 4 mb/s ale tak nie jest ! Według speedtest.pl moja prędkość to 1mb/s [ http://www.speedtest.pl/test/61468819 ] Czy jest jakiś sposób na polepszenie prędkości internetu ? Jeśli tak to jak ? Dziękuje za odp.
Modem Huawei e173-u2 Netia
Moderator: Moderatorzy
-
Sen-Sei
- Początkujący użytkownik forum
Modem Huawei e173-u2 Netia
Witam !
Od nie dawna posiadam modem huawei e173-u2 firmy Netia. W umowie jest napisane, że moja prędkość internetu powinna wynosić 4 mb/s ale tak nie jest ! Według speedtest.pl moja prędkość to 1mb/s [ http://www.speedtest.pl/test/61468819 ] Czy jest jakiś sposób na polepszenie prędkości internetu ? Jeśli tak to jak ? Dziękuje za odp.
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Modem Huawei e173-u2 Netia
Najpierw możesz sprawdzić czy jest co polepszać, poleceniem:
AT+CGEQNEG
Trzecia kolejna liczba w uzyskanej odpowiedzi opisuje maks. szybkość uploadu [kbit/s],
czwarta opisuje maks. szybkość downloadu,
piąta opisuje gwarantowaną szybkość uploadu,
szósta opisuje gwarantowaną szybkość downloadu.
AT+CGEQNEG
Trzecia kolejna liczba w uzyskanej odpowiedzi opisuje maks. szybkość uploadu [kbit/s],
czwarta opisuje maks. szybkość downloadu,
piąta opisuje gwarantowaną szybkość uploadu,
szósta opisuje gwarantowaną szybkość downloadu.
-
Sen-Sei
No, ale jak to zrobić ? ;p Możesz to dokładnie to opisać ?
Ostatnio zmieniony 2013-05-25, 06:43 przez Sen-Sei, łącznie zmieniany 1 raz.
- KrissTofferr
- Mistrz bezprzewodowy
W aplikacji Top_NetInfo -- podobnie jak opisywałem to >>w innym temacie<<Sen-Sei pisze:jak to zrobić
-
Sen-Sei
Nie ogarniam tego
a szkoda 
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
4Mbit/s to prędkość maksymalna, a nie gwarantowana. W nocy powinno się udać czasem uzyskać maks. Poza tym mierzyć trzeba kilka razy i lepiej sprawdza się speedtest.net.
-
Sen-Sei
Ja już z tą netią nie wyrabiam dzwoniłem do nich, żeby się spytać dlaczego mam taki wolny internet, a oni powiedzieli mi, że nic nie mogą zrobić pomimo iż jest napisane, że powinienem mieć prędkość pobierania danych do 4mb/s
-
ja.michal
- *Mistrz bezprzewodowy*
Sen-Sei, jak jest w regulaminie i jak napisałeś:
Nie ma ogólnie łączy konsumenckich z gwarancją prędkości. Takie łącze 4 Mb/s to koszt 1500 zł miesięcznie w górę.
Prędkość jest nie większa niż 4 Mb/s, ale może być niższa.Sen-Sei pisze:powinienem mieć prędkość pobierania danych do 4mb/s
Nie ma ogólnie łączy konsumenckich z gwarancją prędkości. Takie łącze 4 Mb/s to koszt 1500 zł miesięcznie w górę.