Czy dostałem dobrą ofertę?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kamil.szymczak
Specjalista bezprzewodowy-junior

Czy dostałem dobrą ofertę?

Post autor: kamil.szymczak »

Witam, będe przedłużał umowę w T-Mobile, zaproponowano mi 100GB w dzień + noce za 96,80 miesiecznie, myślę, że to jest super oferta, co Panowie myślicie?
Awatar użytkownika
Pijo
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Czy dostałem dobrą ofertę?

Post autor: Pijo »

Jeśli ci pasuje to jest dobra.

W Orange dla nowych jest oferta bez modemu na 24msc za 50zl - 41GB+Noce, 80zl - 78GB+Noce. Ciekawe co można ugrać u nich przy przedłużeniu.

Jak dla mnie, nadal najtańszy jest OFnK :cwaniak:
adamos22
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: adamos22 »

Pijo pisze:W Orange dla nowych jest oferta bez modemu na 24msc za 50zl - 41GB+Noce, 80zl - 78GB+Noce.
Ja widzę na stronie odpowiednio 99 zł i 159 zł, jeśli jest jakaś inna oferta to zarzuć linkiem.
Pijo pisze:Jak dla mnie, nadal najtańszy jest OFnK :cwaniak:
Teraz z ofert na kartę najtańszy jest Plus.

Co do T-mobile i 100 GB za 96,80 - brałbym bez zastanawiania się.
Awatar użytkownika
Pijo
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Pijo »

adamos22 pisze:Ja widzę na stronie odpowiednio 99 zł i 159 zł, jeśli jest jakaś inna oferta to zarzuć linkiem.
http://www.orange.pl/portal/commerce/wi ... 645745#cur

albo screen:
http://awesomescreenshot.com/0191cpo7fe

adamos22 pisze:Teraz z ofert na kartę najtańszy jest Plus.
Nie dla mnie.
kamil.szymczak

Też widzę 99zł i 159 zł, co do oferty na karte to w Plusie dla mnie minusem jest godziny bez limitu czyli od 1-7 i tylko 50GB. Zastanawiałem się ostatnio nad Cyfrowym polsatem, chciałem pakiet 119 zł 25GB+5GB za kupno online, ale wtedy nie jest i tak uwzględniony pakiet kolejnych 5GB za telewizję, czyli 30GB miesiecznie+ nielimitowana ipla, HBO GO i strony WWW. Jak za kwotę 119zł 30 GB limitu + noce 1-7 rano 50GB było dla mnie mało, szczególnie te godziny, limit jestem w stanie przeboleć bo 1GB za 1zł. Niedługo kończy mi się umowa z T-Mobile (mam w niej 8 numerów) dzisiaj dzwoniła do mnie Pani mówiąc o możliwości przedłużenia umowy, zapytała czy mam modem z pozostałej umowy. Wcześniej umowa była na 24miesiące z laptopem, limit 15GB abonament chyba 110zł+9zł za noce bo ta opcja doszła w trakcie umowy + modem Alcatel. Pani zaproponowała mi właśnie umowę bez urządzenia. Początkowo byłem sceptyczny, ale jak przedstawiła mi warunki aż mnie zamurowało. Powiedziała, że 100GB limitu miesięcznie+ w cenie nielimitowane noce za 100zł + VAT, ale mówi, że jestem stałym klientem bla bla bla i zaproponowała mi zniżkę 20% + VAT. Czyli 97 zł za 100GB+noce umowa na 12 miesięcy. Porównując właśnie z konkurencją u której chciałem podpisać umowę CP różnica jest diametralna. Dla mnie lepsze warunki, taniej. Osiągam w dzień w Łodzi 10MB/s na E353-s2 jest to dla mnie wystarczająca prędkość, w nocy prędkość ta dochodzi do 15MB/s. Niestety w Łodzi nie ma jeszcze zasięgu NetWorks! ale i tak prędkość jest do przyjęcia, wolę to niż 30MB/s w CP a limity + te cholerne noce. Wiele osób może się dziwić po co mi aż tyle GB, otóż w mieszkaniu mam normalny kablowy za który płacą rodzice, ten mobilny był taką alternatywą abym miał mobilny, czasem jak w domu nie ma, czy jak gdzieś wyjadę. W domu rodzinnym pod Poznaniem, nie ma internetu, jak tam jeżdżę chcę mieć dostęp do internetu nie tylko na swoim BlackBerry ale na komputerze, dekoderze. Nie ma sensu zakładania tam Neostrady bo maksymalnie osiągne tam ok 5MB/s czyli 60zł+telefon stacjonarny który jest mi kompletnie zbyteczny. Internet mobilny ma to do siebie, że mogę go przewozić z miejsca na miejsce, mieć w Łodzi, jadę biore modem z ruterem i tam mam internet, jadę na działkę także. Może dużo nie korzystam z internetu ale lubie obejrzeć film online, obecnie dekoder mi na to pozwala - ipla a wtedy pakiet leci szybciutko, wiadomo czasem coś trzeba pobrać, wysłać. Kończąc ten ślinotok, chce jeszcze dodać, że Pani ma do mnie zadzwonić w ciągu 2 dni i wtedy zadecydujemy, chce jeszcze aby zjechali z ceny do 60-70 zł netto bo z nimi da się negocjować strasząc przeniesieniem numerów do innej sieci. Dzięki temu ugrałem nielimitowane minuty i sms+ 2gb neta na 12 mc bez telefonu za 50zł brutto miesięcznie :)
adamos22

A to mnie zaskoczyłeś, nie wiedziałem o takiej promocji.
Pijo pisze: Nie dla mnie.
Co masz na myśli ? W Plusie jest od ok. 40 zł za 25GB + 50 GB w nocy. W Orange po likwidacji przelewu SMS jedyna zaleta to roczna ważność konta. Chyba, że znów o czymś nie wiem.
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

Pijo pisze:W Orange dla nowych jest oferta bez modemu na 24msc za 50zl - 41GB+Noce, 80zl - 78GB+Noce.
Tam chyba jest błąd, w regulaminie to tak wygląda:
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 398662.pdf
adamos22 pisze:Co do T-mobile i 100 GB za 96,80 - brałbym bez zastanawiania się.
Tak samo jak ja, to jest praktycznie nielimitowane łącze.
kamil.szymczak pisze:Osiągam w dzień w Łodzi 10MB/s na E353-s2 jest to dla mnie wystarczająca prędkość, w nocy prędkość ta dochodzi do 15MB/s
Zmieniając modem na HSPA+ DC powinieneś podwoić transfery do poziomu 20-30Mbit/s.
Warto się zastanowić nad wzięciem od nich samej karty sim oraz poszukaniu na Allegro E398, E3276
kamil.szymczak pisze:Zastanawiałem się ostatnio nad Cyfrowym polsatem, chciałem pakiet 119 zł 25GB+5GB za kupno online, ale wtedy nie jest i tak uwzględniony pakiet kolejnych 5GB za telewizję, czyli 30GB miesiecznie+ nielimitowana ipla, HBO GO i strony WWW.
Zastanawiam się jeszcze czy ten pakiet nie jest okrojony o dostęp do 3G.
kamil.szymczak

Obecnie nie widzę sensu zmiany modemu na ten obsługujący HSPA+ DC gdyż w mojej okolicy jeszcze nie ma zasięgu NetWorks! Wtedy kiedy będzie to zmienię na E3276. Obecnie mój zestaw to E353-s2 + MR3420v2. Ewentulanie dokupię coś w stylu MF60. Wydaję mi się, że nie jest, a nawet jeśli to w HSPA+ też można poszaleć, no chyba, że chodzi o HSDPA...to było by uwstecznienie. Ciekawi mnie jak działa ta nielimitowana Ipla, czy jeśli dekoder polsatu czy nawet tv samsunga z wbudowaną iplą nie będzie powodwał zmienijszenie się limitu, tak samo HBO GO z telefonu.
adamos22

marens pisze: Tam chyba jest błąd, w regulaminie to tak wygląda:
Cały Orange, na stronie co innego, w regulaminie co innego. A już było tak pięknie :)
ELIAS1000
Początkujący użytkownik forum

Post autor: ELIAS1000 »

Witam jest taki modem na którym sam ręczne mogę ustawić żeby mi łapał HSP+
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

ELIAS1000 pisze:jest taki modem
Nie.

Proszę używaj znaków przestankowych bo twój tekst to bełkot.
Nie pomagam na PW!
darekka
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: darekka »

Na dziś dzień w Łodzi (i okolicach)w T-Mobile maksymalne transfery przy użyciu HUAWEI E398 na BTS z HSPA+DC przy sile sygnału -65dBm nie przekraczają 10-16Mb więc zmiana modemu nie ma sensu.Sam mam takie osiągi na E398.
Niestety modernizacja w woj.łódzkim wg.planów ma poślizg i odbędzie się najpewniej w pierwszym kwartale 2014(choć samo miasto może załapie się wcześniej). Jedyne co można zrobić bez zmiany modemu to jego aktualizacja(firmwear z chomika lesiolo) plus najnowsze sterowniki i ewentualnie TopNetInfo(super praca kolegi z forum).
darekka
ODPOWIEDZ