Pytanie(kłopoty) Aero 2
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Pytanie(kłopoty) Aero 2
Witam.Na początku dzień dobry bo to mój pierwszy post.Od razu mówie że jestem laikiem w tych sprawach
Posiadam tablet Kiano z wbudowanym modemem 3 G kompatybilny z siecią Aero. Tablet generalnie działa z tą siecią,ale nie we wszystkich miejscach i tu jest problem.Mieszkam w Gdańsku i generalnie Gdańsk jest pokryty zasięgiem LTE.Występują jednak białe plamy w tym zasięgu(mapa na stronie cyfrowego polsatu) Ja niestety mieszkam w takiej "białej plamie" i w moim domu sieć aero nie działa.Pytanie brzmi,czy żeby korzystać z sieci aero trzeba być w zasięgu internetu LTE? Według wspomnianej już mapy jestem w zasięgu HSDPA i HSPA + mimo to sieć aero nie działa.Tablet pokazuje mi komunikat "Sieć Plus jest niedostępna" Dodam jeszcze dwie rzeczy.Inne urządzenia np modem huawei i kiepski telefon samsunga łączą sie z tą siecią bez problemu w moim mieszkaniu.Mieszkam doslownie 150 metrów od ogromnego nadajnika sieci Plus.Tablet był reklamowany na modem i powiedziano mi że wszystko jest dobrze i tak się zdarza.Co wy na to.Marcin Gdańsk

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Pytanie(kłopoty) Aero 2
Nie, trzeba być w zasięgu sieci aero2, która od października 2012 przedstawia się jako plusgsm umts900MHz. Jeśli w innym miejscu działa, a u Ciebie nie to już niewiele da się zrobić, można by jeszcze spróbować wyłączyć wszystko oprócz umts900 (ale wątpię, żeby to było możliwe bez wielkich kombinacji) bo tablet z powodu słabego zasięgu, może próbować się łączyć z tym co jest silniejsze, albo jest na tyle kiepski, że na słabym sygnale nie daje rady.marwas5 pisze:Pytanie brzmi,czy żeby korzystać z sieci aero trzeba być w zasięgu internetu LTE?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
Dziękuje moderatorze. A jak można "wyłączyć wszystko oprócz umts900" na tablecie z androidem?
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Poczytaj to: http://forum.android.com.pl/f686/kiano- ... im-272321/