Witam. Mieszkam w lesie około 8-9km w linii prostej od BTS i na zewnętrznej antenie nie udało mi się zejść z sygnałem poniżej -70 (aktualnie -75 i nie mogę zejść niżej). Mój router to mv610.
1. Czy antena mogła stracić przez 3 lata swoją dawną moc?
2. Czy dało by radę jakoś przerobić antenę żeby poprawić jej działanie (już mam ją przekręconą, że stoi na leżąco (zyskałem trochę na sygnale)
3. Czytałem o aktualizacji na norweskie oprogramowanie, ale podobno według niektórych nic nie zwiększa prędkości, ale pytanie brzmi czy spadnie mi PING?
4. Dało by radę zdjąć PIN z karty, bo wpisywanie go po każdym restarcie mogło by być uciążliwe?
5. Czy po wgraniu norweskiej wersji oprogramowania pakiety typu szczęśliwe godziny itp działają normalnie?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Mv610 kilka pytań
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Mv610 kilka pytań
Antena raczej nie, kabel mógł zamoknąć, a także zaśniedzieć na przyłączu jeśli jest przykręcane na śruby. Ale raczej obstawiam przykręcenie mocy bts'a.Musk pisze:1. Czy antena mogła stracić przez 3 lata swoją dawną moc?
Dziwne.Musk pisze:2. Czy dało by radę jakoś przerobić antenę żeby poprawić jej działanie (już mam ją przekręconą, że stoi na leżąco (zyskałem trochę na sygnale)
Pismo do orange, choć gwarancji sukcesu nie ma.Musk pisze:4. Dało by radę zdjąć PIN z karty, bo wpisywanie go po każdym restarcie mogło by być uciążliwe?
Soft w routerze nie ma z tym nic wspólnego.Musk pisze:5. Czy po wgraniu norweskiej wersji oprogramowania pakiety typu szczęśliwe godziny itp działają normalnie?
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
Czy po wgraniu norweskiego softu jest jakaś różnica w pingu? na prędkości aż mi tak nie zależy, ale na stabilności łącza.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
NieMusk pisze:Czy po wgraniu norweskiego softu jest jakaś różnica w pingu?
Nie pomagam na PW.