Internet w Niemczech
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Internet w Niemczech
Witam.
Bardzo mnie ciekawi oferta COSMO MOBILE. Za 19.90 € można wykupić pakiet 50 GB. Może ktoś mi coś więcej powiedzieć o tej ofercie i może ktoś z niej korzysta? Bardzo proszę o pomoc i odpowiedź. Nie znam tak dobrze niemieckiego.
Pozdrawiam słonecznie!
Karolina
Bardzo mnie ciekawi oferta COSMO MOBILE. Za 19.90 € można wykupić pakiet 50 GB. Może ktoś mi coś więcej powiedzieć o tej ofercie i może ktoś z niej korzysta? Bardzo proszę o pomoc i odpowiedź. Nie znam tak dobrze niemieckiego.
Pozdrawiam słonecznie!
Karolina
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
taaaaa..... Tyle ze nie mozna nigdzie dostac SIMa, na ktorym to mozna aktywowac....Caroline pisze:Za 19.90 € można wykupić pakiet 50 GB.
I jest jeszcze maly kruczek - pierwsze 5GB jest full speed, potem zakladaja lejek. W Aldi masz to samo (identyczna siec) za 15€.
Stronka jest zerejestrowana na agenture reklamowa.
Nie pomagam na PW.
-
Czyli pozostaje mi tylko najtańsza opcja Aldi Talk albo Lidl za 15€ 5 GB/mc?
Teraz moje pytanie brzmi jakie są APNy do tych sieci oraz czy będzie dobry ten modem: Huawei E1550 bez simlock'a (nie chcę kupować tego drogiego za 40 € w aldi czy lidlu). No i oczywiście, czy pociągnie ten internet na moim tel. Huawei Ascend P1 (U9200) z Androidem 4.0.3? Mam funkcję routera w tym telefonie.
Teraz moje pytanie brzmi jakie są APNy do tych sieci oraz czy będzie dobry ten modem: Huawei E1550 bez simlock'a (nie chcę kupować tego drogiego za 40 € w aldi czy lidlu). No i oczywiście, czy pociągnie ten internet na moim tel. Huawei Ascend P1 (U9200) z Androidem 4.0.3? Mam funkcję routera w tym telefonie.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Sa na stronce.Caroline pisze:Teraz moje pytanie brzmi jakie są APNy
Tak.Caroline pisze:Huawei E1550 bez simlock'a
Tak.Caroline pisze:czy pociągnie ten internet na moim tel. Huawei Ascend P1 (U9200) z Androidem 4.0.3?
Nie pomagam na PW.
-
Dzięki wielkie za pomoc! Życzę wszystkiego dobrego!
APN do Aldi Talk znalazłam, ale do Lidl Mobile odszukać nie mogę- albo źle szukam, albo już ślepia mnie zawodzą.
APN do Aldi Talk znalazłam, ale do Lidl Mobile odszukać nie mogę- albo źle szukam, albo już ślepia mnie zawodzą.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Czy przeglądanie stron z prędkością 0.054Mb/s jest w ogóle możliwe?
Po przekroczeniu limitu ogranicza prędkość do 64 kilobitów ( = 0.054Mb/s). Zrozumiałbym że do 64 kilobajtów (= 0.5Mb/s) ale czy przeglądanie stron z prędkością 0.054Mb/s jest w ogóle możliwe? To już może lepiej żeby mi odcieli ten internet albo zdjeli ten pakiet po przekroczeniu niż dawali ma nadzieje na otworzenie jakiejś strony. 
Kod: Zaznacz cały
Datennutzung über 300 MB/Abrechnungsmonat wird die Bandbreite auf 64 kbit/s beschränkt

KabelBW: 52Mb/s download / 2.5 Mb/s upload
E+ LTE: 55Mb/s download / 18Mb/s upload
-
- Stały użytkownik forum
Na 64 kilobitach możesz spokojnie otwierać stronki, tylko że trochę poczekasz, jest to większa predkosc niż kiedys na modemie. Np w erze po wykorzystaniu limitu predkosc spada do 16 kbit/s, to jest dopiero żenada i starcza raczej tylko na gg.
-
O godzinie 13 zaaktywowałem kartę. Było napisane by wyłączyć telefon i poczekać 30 minut. Zrobiłem tak. Po włączeniu żadnego SMS'a nie dostałem ani nic. Po odczekaniu godziny spróbowalem odpalić transmisję danych i sprawdzić czy zaloguje mnie na GG. Nie zalogowało mnie a po chwili dostałem SMS'a:
"Sie erhalten in Kurze die richtigen Einstellungen auf Ihr Handy. Installieren (bzw. speichern) Sie diese, um z.B. mobiles Internet zu nutzen." - mam rozumieć że zaraz mi przyślą wiadomość konfiguracyjną? Do tej pory jeszcze jej nie dostałem. W środku opakowania ze starterem jest napisane 5 euro start bonus, jednakże po wpisaniu *101# pokazuje mi się iż mam 0.00 euro. Ile czasu mam jeszcze czekać?
"Sie erhalten in Kurze die richtigen Einstellungen auf Ihr Handy. Installieren (bzw. speichern) Sie diese, um z.B. mobiles Internet zu nutzen." - mam rozumieć że zaraz mi przyślą wiadomość konfiguracyjną? Do tej pory jeszcze jej nie dostałem. W środku opakowania ze starterem jest napisane 5 euro start bonus, jednakże po wpisaniu *101# pokazuje mi się iż mam 0.00 euro. Ile czasu mam jeszcze czekać?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Tak.Jemo pisze:mam rozumieć że zaraz mi przyślą wiadomość konfiguracyjną?
Zacznijmy od podstaw: Jaki ISP?Jemo pisze: Ile czasu mam jeszcze czekać?
Nie pomagam na PW.
-
Już mi aktywowali. ISP to Lidl Mobile. Jestem tylko ciekaw, w jaki sposób sprawdzić ile danych wykorzystałem.
-
chyba rzeczywiście na stronce Lidla nie można znaleźć, ale obsługą techniczną zajmuje się FONIC i tam znajdziesz: https://www.fonic.de/service-hilfe/handy-einstellungen : APN (Zugangspunkt) pinternet.interkom.deCaroline pisze:APN (...) Lidl Mobile
-
- Użytkownik forum
Witam.
W niedzielę wybieram się do Niemiec, na dłuższy czas ok. 2 miesiące. Jako, że nie będę miał dostępu do stałego łącza internetowego, pozostało mi się zaopatrzyć w mobilny. Przez cały ten okres będę w miejscowości Kevelaer i dlatego moje pytanie jaka sieć mobilna będzie tam działała najlepiej. Z tego co widzę polecacie tutaj Lidl mobile, która taryfa jest odpowiednia? Niestety z niemieckiego nie jestem dobry i nic nie rozumiem, więc mam nadzieję że mi pomożecie. Korzystać zamierzam z tego internetu w laptopie, posiadam modem Huawei E156G. Pochodzi on z sieci Play. Czy ten modem się nada?
Pozdrawiam.
W niedzielę wybieram się do Niemiec, na dłuższy czas ok. 2 miesiące. Jako, że nie będę miał dostępu do stałego łącza internetowego, pozostało mi się zaopatrzyć w mobilny. Przez cały ten okres będę w miejscowości Kevelaer i dlatego moje pytanie jaka sieć mobilna będzie tam działała najlepiej. Z tego co widzę polecacie tutaj Lidl mobile, która taryfa jest odpowiednia? Niestety z niemieckiego nie jestem dobry i nic nie rozumiem, więc mam nadzieję że mi pomożecie. Korzystać zamierzam z tego internetu w laptopie, posiadam modem Huawei E156G. Pochodzi on z sieci Play. Czy ten modem się nada?
Pozdrawiam.
- zefel
- Stały użytkownik forum
Witam pytanko jak na samej karcie sim pisze medionmobile a z drugiej e-plus to jest sim karta z Aldika jak mniemam ??
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Medion Mobile to Aldi.zefel pisze:Witam pytanko jak na samej karcie sim pisze medionmobile a z drugiej e-plus to jest sim karta z Aldika jak mniemam ??
Co znaczy "a zdrugiej e-plus" - ty mowic po polska?
Nie pomagam na PW.
- zefel
- Stały użytkownik forum
no tak wyglada jedna strona i drugakey pisze:Co znaczy "a zdrugiej e-plus" - ty mowic po polska?
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2013-07-02, 18:26 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2013-07-02, 17:26 przez zefel, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Moglby mi ktos powiedzec czy przy rejestracji karty aldi trzeba podac numer dowodu w Niemczech?
-
Nie.Dawid_M pisze:czy przy rejestracji karty aldi trzeba podac numer dowodu
- zefel
- Stały użytkownik forum
Witam mam takie pytanie do tych co często są w Niemczech i korzystają z internetu , czy któraś sieć oferuje tak jak Play np wykupuje za ileś złoty i jak wykorzystam wcześniej to znowu płace i mam te np 5GB ??
o na zdjęciu widać pakiety

o na zdjęciu widać pakiety

Ostatnio zmieniony 2013-08-06, 07:59 przez zefel, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
- zefel
- Stały użytkownik forum
Kurcze bo w Aldi mi te 5GB brakło i nie idzie innego pakietu uruchomić dopiero jak minie 30 dni , wielka szkoda myślałem że jakaś ma coś takiego.key pisze:Nie ma takiej mozliwosci.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Kup druga karte a w tej pierwszej zdeaktywuj pakiet, zeby sie nie odnowil.
Nie pomagam na PW.
- zefel
- Stały użytkownik forum
a dzieki to jż nie bedzie potrzebne wracam a na drugi raz wezme sobie kupie mobilke w polsce tam jest 3gb za ta cene co w aldiku a wszystko załatwie w polsce i zarejestruje. AA mam z aldika to wtedy bedzie 8gb.key pisze:Kup druga karte a w tej pierwszej zdeaktywuj pakiet, zeby sie nie odnowil.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
...5 GB. Swietny interes.zefel pisze:tam jest 3GB za ta cene co w aldiku....
Nie pomagam na PW.
- zefel
- Stały użytkownik forum
bo chyba nie pojde do Vodafone bo oni to już głowa boli 39,90 z 3gb, a tu jak braknie te 5gb to uruchomie mobilka z 3gb a drugi aldi nie przejdzie bo chodzi orejestracje problem ten dostałem od kogos i jest wciaż aktywny.key pisze:...5 GB. Swietny interes.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2013-08-06, 18:21 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2013-08-06, 17:21 przez zefel, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
W czym problem? To tylko pare klikniec w przegladarce....zefel pisze:rugi aldi nie przejdzie bo chodzi orejestracje
Nie pomagam na PW.
- zefel
- Stały użytkownik forum
nie dla tego co nie szprecha i nie engliszkey pisze:W czym problem? To tylko pare klikniec w przegladarce....

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2013-08-06, 18:22 ]
Ostatnio zmieniony 2013-08-06, 17:22 przez zefel, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
I rozumiem ze w okolicy w ktorej mieszkasz nie ma ani jednego niemca 

Nie pomagam na PW.
- zefel
- Stały użytkownik forum
nikt na siebie nie chce rejestrowac więc wole na siebie liczyć.key pisze:I rozumiem ze w okolicy w ktorej mieszkasz nie ma ani jednego niemca
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Przeciez moga rejestrowac na ciebie. Strasznie skomplikowanie myslisz.
Nie pomagam na PW.
- zefel
- Stały użytkownik forum
To co podaje polskie dane meldunek też wiem że raczej nie przyjmie to.???key pisze:Przeciez moga rejestrowac na ciebie. Strasznie skomplikowanie myslisz.
Ostatnio zmieniony 2013-08-06, 08:00 przez zefel, łącznie zmieniany 1 raz.