Operator nju Moblie (Orange)
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Operator nju Moblie (Orange)
Witam
Testowałem internecik z oferty nju Mobile (sieć orange), dają 300MB za 2zł (po uprzedniej aktywacji pakietu za 2zł), niby fajnie ale jak wykonałem połączenie do żony (rozmawiałem godzinke) to mi zablokowali konto twierdząc że "nabijam" minuty użytkownikowi z innej sieci, no śmieszni są!!!!!!! Zwłaszcza że zapewniają darmowe połączenia po przekroczeniu rozmowy za 2zł!!!Gdyby nie ta wtopa to można by było to polecić a tak to chłam jak nie wiem co!!!
Testowałem internecik z oferty nju Mobile (sieć orange), dają 300MB za 2zł (po uprzedniej aktywacji pakietu za 2zł), niby fajnie ale jak wykonałem połączenie do żony (rozmawiałem godzinke) to mi zablokowali konto twierdząc że "nabijam" minuty użytkownikowi z innej sieci, no śmieszni są!!!!!!! Zwłaszcza że zapewniają darmowe połączenia po przekroczeniu rozmowy za 2zł!!!Gdyby nie ta wtopa to można by było to polecić a tak to chłam jak nie wiem co!!!
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Operator nju Moblie (Orange)
Pytanie czy faktycznie rozmawiałeś przez godzinkę, czy tylko zestawiłeś "puste" połączenie bez rozmowy ?
Bo jak to drugie, to zgodnie z regulaminem mają prawo usługę wyłączyć.
Tylko ciekawe jak to sprawdzają - zapewne siedzi gostek ze słuchawkami i podsłuchuje rozmowy dłuższe niż X minut
Bo jak to drugie, to zgodnie z regulaminem mają prawo usługę wyłączyć.
Tylko ciekawe jak to sprawdzają - zapewne siedzi gostek ze słuchawkami i podsłuchuje rozmowy dłuższe niż X minut

- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
A gdzie taki to można znaleźć? Sam jestem ciekawy jak on wygląda, i czy inne sieci go stosują.Bo jak to drugie, to zgodnie z regulaminem mają prawo usługę wyłączyć.
To chyba mniej legalne niż zostawianie pustych rozmów;-)Tylko ciekawe jak to sprawdzają - zapewne siedzi gostek ze słuchawkami i podsłuchuje rozmowy dłuższe niż X minut
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Za podsłuch klienta to operator by beknął tak, że mógłby interes zwijać.kordirko pisze:zapewne siedzi gostek ze słuchawkami i podsłuchuje rozmowy dłuższe niż X minut
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Protokol przewiduje "pusta" transmisje. Komorka rozpoznaje ze nie ma danych na mikrofonie i wysyla odpowiednie ramki. Te ramki moga byc monitorowane przez service providera bez naruszenia prywatnosci.kordirko pisze:Tylko ciekawe jak to sprawdzają
Nie pomagam na PW.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
W regulaminach masz sformułowanie typu komunikacja niesłużąca wymianie informacji. Ma to Play i Orange również.ra-v pisze: A gdzie taki to można znaleźć? Sam jestem ciekawy jak on wygląda, i czy inne sieci go stosują.
- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
Nie chodzi czasem tylko o CSD?W regulaminach masz sformułowanie typu komunikacja niesłużąca wymianie informacji.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
- nju mobile
- Pracownik operatora
Numer może zostać zablokowany tylko w wyjątkowych sytuacjach, o których mowa w regulaminie świadczenia usług np. w sytuacji generowania sztucznego ruchu. Więcej na ten temat pisaliśmy tutaj http://blog.orange.pl/wojciechjabczynsk ... rzane-fct/. Jeśli masz pytania czy też jakaś kwestia nie została wyjaśniona to zachęcam do kontaktu z nami przez formularz dostępny na stronie njumobile.pl lub na naszym profilu na Facebooku.
Pozdrawiam
Tomek
nju mobile
Pozdrawiam
Tomek
nju mobile
- Wojt@s
- Początkujący użytkownik forum
porażka z tym nju
chciałem przenieść numer do nich
wszystko pięknie ładnie w poniedziałek minęło 2 tyg
numer miał być przeniesiony a od nju brak reakcji
chciałem przenieść numer do nich
wszystko pięknie ładnie w poniedziałek minęło 2 tyg
numer miał być przeniesiony a od nju brak reakcji
- nju mobile
- Pracownik operatora
Z jakiej sieci przenosisz numer i z jakiej oferty obecnie korzystasz? Co dokładnie się dzieje? Otrzymałeś potwierdzenie złożenia zamówienia? Szczegółowe informacje dotyczące zamówień otrzymasz kontaktując się z infolinią sklepu internetowego pod numerem 690 300 400 http://www.njumobile.pl/obsluga. Tam będziesz mógł dopytać o szczegóły.
Pozdrawiam
Tomek
nju mobile
Pozdrawiam
Tomek
nju mobile
- Wojt@s
dzwoniłem wczoraj do nich
nikt nic nie wiedzial
zostawiłem numer telefonu aby oddzwonili
i cisza , zero , NULL
nikt nic nie wiedzial
zostawiłem numer telefonu aby oddzwonili
i cisza , zero , NULL
- nju mobile
- Pracownik operatora
Jeśli nie uda Ci się wyjaśnić tej sytuacji to napisz do nas korzystając z formularza dostępnego tutaj https://www.facebook.com/Njumobile/app_509306092450458 Sprawdzimy to.
- Wojt@s
@nju mobile wpisałem zgłoszenie
2x interweniowałem
nic nie pomogło
2x interweniowałem
nic nie pomogło

- Wojt@s
czy ja z uwagi na to że po miesiącu od daty która była ustalona na przeniesie numeru do nju.pl
mogę sie starać o jakąś rekompesatę z tego tytułu
że nju dało ciała ??
że nju dało ciała ??
-
Mam podobną sytuacje, tez jestem ciekaw czy można wywalczyć od nich jakąś rekompensatę ? Komuś sie może udało ?
- nju mobile
- Pracownik operatora
Wysłałeś zgłoszenie przez formularz który podałem? Otrzymałeś już odpowiedź? W czym dokładnie jest problem. Jaką odpowiedź na zgłoszenie otrzymałeś?Wojt@s pisze:czy ja z uwagi na to że po miesiącu od daty która była ustalona na przeniesie numeru do nju.pl
że nju dało ciała ??
Co się dokładnie dzieje? Możesz podać więcej szczegółów?corractiv pisze:Mam podobną sytuacje, tez jestem ciekaw czy można wywalczyć od nich jakąś rekompensatę ? Komuś sie może udało ?
Pozdrawiam
Tomek