Linksys WRT-54GL problem z prędkością internetu przez WI-FI

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smokin_aces
Początkujący użytkownik forum

Linksys WRT-54GL problem z prędkością internetu przez WI-FI

Post autor: smokin_aces »

Witam! Mam następujący problem. Posiadam internet Toya 30Mb/s. Do modemu od Toya mam podpiety AP Linksys WRT-54GL i rzecz w tym, że po WI-FI mam prędkość 20Mb/s, natomiast jeśli podłączę się bezpośrednio kablem z modemu Toya to prędkość jest wtedy pełna 30Mb/s. Jeśli podłączę lapa kablem z APka też jest 30Mb/s, więc problem tkwi tylko w WI-FI. Obecnie posiadam w Linksysie Tomato 1.28, ale wgrywałem też fabryczny soft i nic to nie pomogło. Dodam jeszcze, że w lapku mam kartę WI-FI Broadcom 4313, ale jak sprawdzałem prędkość speedtestem na komórce to też jest 20Mb/s.. Proszę o pomoc!
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Linksys WRT-54GL problem z prędkością internetu przez WI-FI

Post autor: krystianb »

smokin_aces pisze:więc problem tkwi tylko w WI-FI.
Masz absolutną rację. Tylko bez zmiany routera więcej nie pociągniesz, wifi G (bez jakichś udziwnień) to jest max ~24Mb/s w jedną stronę przy idealnych warunkach radiowych (czyli puszcza 100km od cywilizacji)
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
smokin_aces
Początkujący użytkownik forum

Re: Linksys WRT-54GL problem z prędkością internetu przez WI-FI

Post autor: smokin_aces »

No to czeka mnie zmiana Apka na Nkę... Coś polecicie?
ODPOWIEDZ