PROFIT GROUP

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Xelidrus
Stały użytkownik forum

PROFIT GROUP

Post autor: Xelidrus »

Witam, na wstępie przepraszam jeżeli temat założony w złym dziale po prostu nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat danego internetu.

Otóż skończyła mi się już jakiś czas umowa z internetem z Orange Freedom Pro. I postanowiłem rozejrzeć się nad nowym lepszym internetem. Mój wybór poszedł z internet z Profit Group. www.profitgroup.com.pl/‎
Oferta wygląda interesująco, jednak nie podoba mi się obsługa dzwoniłem jakiś czas powiedziano, że się odezwą, czekałem bez skutku 2 miesiące po czym ponownie zadzwoniłem, otrzymałem odpowiedz że istnieje możliwość podłączenia internetu i skontaktują się ze mną w ciągu miesiąca (ciekawe czy nie oleją mnie jak ostatnio).

Proszę osoby które miały jakikolwiek kontakt z tym internetem o informacje.
-czy warto
-czy internet jest stabilny
-jakie są pingi
-czy masz musi być widoczny z mojego domu? Czy mogą przeszkadzać drzewa itp? Ponieważ nie widzę anteny z mojego domu zasłaniają ją domy, jednak pani przekonywała ze będzie możliwość podłączenia nie pytała o widoczność anteny.

Pozdrawiam.
Jemo
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: PROFIT GROUP

Post autor: Jemo »

Ja widzę że to internet radiowy, a napisaleś w satelitarnym.

- Pingi zależą od wielu czynników. Nie potrafimy przewidzieć jakie będą pingi.
- Powtórzę się, zależy od wielu czynników.
- Zależy jakiego sprzętu używa usługodawca. Jest różnie, czasami jest potrzebna widoczność, czasami nie - wszystko zależy od anteny jaka jest po Twojej stronie.
KabelBW: 52Mb/s download / 2.5 Mb/s upload
E+ LTE: 55Mb/s download / 18Mb/s upload
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: PROFIT GROUP

Post autor: wojteks »

Jemo pisze:wszystko zależy od anteny jaka jest po Twojej stronie.
Jeżeli już to od anten po obu stronach a bez widoczności anten i czystej strefie Fresnela zapomnij o połączeniu w 2.4 czy 5GHz.
Nie pomagam na PW!
ODPOWIEDZ