Jest tylko jeden router LTE na rynku ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jest tylko jeden router LTE na rynku ?
Witam, niestety po 3 tygodniach od aktywacji internetu w plusie okradli mi mieszkanie i zabrali router mobilny HUAWEI E5776. Sprzęt dobry ale stwierdzam ze jednak przydałby mi się wyjście na zwykły kabel sieciowy. Szukałem w sieci i jedyny !? router z gniazdem sim to D-Link DWR-921/E po 700 zł na stronie morele.net. Czy naprawdę jest taki mały wybór?
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Jest tylko jeden router LTE na rynku ?
Masz do wyboru jeszcze Huawei B593. Najtaniej kupisz http://allegro.pl/router-huawei-b593-lt ... 31859.html
-
- Użytkownik forum
Ja mam B593 od 3 miesięcy i jestem bardzo zadowolony. D-link jest za to tańszy, przy zakupie nówki (co przy zakupie na firmę wychodzi taniej niż używany). Wejścia na anteny zewnętrzne mają identyczne. Ciekaw jestem jak ten D-link się sprawuje w praktyce, żadnych testów nie znalazłem
-
- Początkujący użytkownik forum
Pytanko tylko czy warto dopłacać te 200 zł do Dlinka? B593 nie ma w ogóle anten zewnętrznych co mnie trochę niepokoi.... 

-
- Użytkownik forum
A po co ci te antenki? One są do odbioru, nie do nadawania. Zasięgu lepszego na tym i tak nie złapiesz, do tego potrzebna jest antena zewnętrzna.PawelP7 pisze:Pytanko tylko czy warto dopłacać te 200 zł do Dlinka? B593 nie ma w ogóle anten zewnętrznych co mnie trochę niepokoi....
-
- Guru bezprzewodowy
B593 ma wewnętrzne anteny WLAN.Poczytaj http://www.plusblog.pl/test-mobilnego-i ... awei-b593/
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Zastanow sie nad tym zdaniem jeszcze raz.GREGG pisze:One są do odbioru, nie do nadawania.
Nie pomagam na PW.
- zurek
- Mistrz bezprzewodowy
Czy ten router D-Link sprzedawany w Plusie ma założonego simlocka?
-
- Użytkownik forum
Możliwe, że niedługo będę stał przed podobnym wyborem (D-Link DWR-921 czy Huawei B593 przy umowie w Plusie). Czy ktoś testował oba z tych routerów? Który z nich jest stabilniejszy, szczególnie jeśli chodzi o wifi? Jakie możliwości daje podstawowy firmware Huawei (QoS, obsługa WPA2 itp.)? Przyznam szczerze, że mój ostatni kontakt z D-Linkiem (DIR-300 kilka lat temu) nie był zbyt przyjemny, dlatego jestem lekko uprzedzony do tej firmy, ale kompletnie nie mam pojęcia jaka jest jakość routerów Huawei.
Dodam również, że jeśli chodzi o moc sygnału wifi, to router powinien sobie radzić z odległością kilku metrów w linii prostej i jedną ścianą działową (jednopoziomowe mieszkanie).
Dodam również, że jeśli chodzi o moc sygnału wifi, to router powinien sobie radzić z odległością kilku metrów w linii prostej i jedną ścianą działową (jednopoziomowe mieszkanie).
- zurek
- Mistrz bezprzewodowy
Czy ten router D-link DWR-921 obsługuje HSPA+... bo nigdzie w specyfikacji tego nie widzę... jest tam tylko napisane ogólnie HSPA...