Zmiana typu klucza bez ingerencji administratora sieci.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Zmiana typu klucza bez ingerencji administratora sieci.
Witam,
Posiadam router ASUS WL530GV2 - sygnał rozdzielony jest kablem na komputer stacjonarny i na sieć bezprzewodową. Podejrzewam, że ktoś "siedzi" mi na sieci - a jest to ułatwione z powodu klucza WEP narzuconego przez administratora. Chciałem zmienić typ klucza, ale nie znam hasła do konfiguracji routera - klasyczne typu admin, admin1234 nie działają. Czy jeżeli zresetuję router będę mógł bez jakiegokolwiek ruchu administratora sieci ustawić na nowo całe ustawienia?
Posiadam router ASUS WL530GV2 - sygnał rozdzielony jest kablem na komputer stacjonarny i na sieć bezprzewodową. Podejrzewam, że ktoś "siedzi" mi na sieci - a jest to ułatwione z powodu klucza WEP narzuconego przez administratora. Chciałem zmienić typ klucza, ale nie znam hasła do konfiguracji routera - klasyczne typu admin, admin1234 nie działają. Czy jeżeli zresetuję router będę mógł bez jakiegokolwiek ruchu administratora sieci ustawić na nowo całe ustawienia?
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: Zmiana typu klucza bez ingerencji administratora sieci.
Oczywiście, ale narzuca się pytanie czy będziesz potrafił go z powrotem skonfigurować. Nie u każdego dostawcy jest tak że IP uzyskujesz dynamicznie, czasami jest potrzebne podanie tych danych ręcznie
Jaki dostawca? Radiówka?

KabelBW: 52Mb/s download / 2.5 Mb/s upload
E+ LTE: 55Mb/s download / 18Mb/s upload
E+ LTE: 55Mb/s download / 18Mb/s upload
-
dostawca osiedlowy, nie jestem pewien ale jest na łączach tp
- wojteks
- *** Administrator ***
To nie ma nic do rzeczy. Kto konfigurował router? Masz jakąś umowę w której są określone parametry łącza?Sindarin pisze:nie jestem pewien ale jest na łączach tp
Nie pomagam na PW!
-
router konfigurował administrator sieci, w umowie określona jest tylko przepustowość łącza.
- wojteks
- *** Administrator ***
No to dogaduj się z administratorem, zdalnie nic nie wymyślimy. Reset routera może skończyć się płatną wizytą "administratora".Sindarin pisze:router konfigurował administrator sieci
Nie pomagam na PW!