Problem z wifi D-LINK DIR 300

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
babler
Początkujący użytkownik forum

Problem z wifi D-LINK DIR 300

Post autor: babler »

Witam.
Posiadam problem z d-linkiem dir300, mianowicie zaczęły się dziać różne problemy, typu brak wykrywania przez urządzenia mobilne sieci. Stwierdziłem, że warto upgradnąć firmware.
Pobrałem z głównej strony oryginalne, także zacząłem robić zgodnie z instrukcją.
Pojawił się problem, ponieważ zamiast zwiększenia z 2.04 do 2.10 zwiększyło do 2.06.
Olałem więc problem i zainstalowałem firmware 2.14.
Problem występuje teraz, ponieważ nie wbija mi na adres 192.168.0.1, w ipconfig /all występuje 192.168.0.2, który również nie wbija, jednak pingować, pinguje, problem iż połączenie się resetuje. Próbowałem wciskać na 30 sekund reset, itd, nei dawało żadnego skutku. Czytałem sporo o flashowaniu, ale jakos jak zacząłem to robić, to nie mogłem wejść na telnet, na rzeczony adres.

Czy ktokolwiek coś mi poradzi, co warto teraz zrobić?
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Problem z wifi D-LINK DIR 300

Post autor: wojteks »

babler pisze:co warto teraz zrobić?
Kupić nowy router i nie D-Link.
Nie pomagam na PW!
babler
Początkujący użytkownik forum

Re: Problem z wifi D-LINK DIR 300

Post autor: babler »

Kiedy indziej.
W razie jak ktoś by miał podobny problem.

Jak nie wchodzi wam 192.168.0.1, zmieńcie IP na statyczne w ustawieniach na 192.168.0.2 i wtedy wgrajcie soft, wyskoczy wam wtedy specjalna strona z wgrywaniem firmware.
ODPOWIEDZ