PROBLEM Z IPLUSEM STERY POD VISTE 64
Moderator: Moderatorzy
- Next3
- Użytkownik forum
PROBLEM Z IPLUSEM STERY POD VISTE 64
Witam wszystkich obszukałem chyba cały internet za sterownikami do modemu NetBox 2 pod windowsa Viste i nic nie znalazłem na stronie plusa ani producenta nic nie ma czy ktoś wie coś na ten temat? Proszę o pomoc
Człowiek idzie do sklepu i wywala na stół 600zł na viste ultimate 64 oczekuje zaskoczenia a tu prosze jest 1h szukanie sterowników dzwięku nie mówiąć o internecie..........
POST 2
naszczescie nie odinstalowywałem xp nie miał bym jak pracować
PROSZE O POMOC W TEJ SPRAWIE
zgóry DZIEKUJE
POZDRAWIAM WSZYSTKICH
Człowiek idzie do sklepu i wywala na stół 600zł na viste ultimate 64 oczekuje zaskoczenia a tu prosze jest 1h szukanie sterowników dzwięku nie mówiąć o internecie..........
POST 2
naszczescie nie odinstalowywałem xp nie miał bym jak pracować
PROSZE O POMOC W TEJ SPRAWIE
zgóry DZIEKUJE
POZDRAWIAM WSZYSTKICH
Ostatnio zmieniony 2007-08-19, 17:51 przez Next3, łącznie zmieniany 1 raz.
- wlodus
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: PROBLEM Z IPLUSEM STERY POD VISTE 64
wiesz...zaskoczenie było, ale czy to pozytywneNext3 pisze: Człowiek idzie do sklepu i wywala na stół 600zł na viste ultimate 64 oczekuje zaskoczenia a tu prosze jest 1h szukanie sterowników dzwięku nie mówiąć o internecie..
[/b]

myśle, że tu ci powieniem pomóc kolega FANTA
nie wszystko złoto co się świeci, nie każdy chłop z widłami to Posejdon...
- Next3
- Użytkownik forum
Dziękuje mówie właśnie o tym nie pozytywnym zaskoczeniu nie jestem pewien czy szanowny operator plusa udostępnił sterowniki do modemów pod viste 64
- wlodus
ja jako pracownik tego "szanownego" operatora powiem ci ze ja o nich nie slyszalem 
ale cos juz ktos kombinowal na forum w tym temacie...
na normalna viste sterowniki sie pojawily po ok 3 msc od wydania wiec moze kwestia czasu...

ale cos juz ktos kombinowal na forum w tym temacie...
na normalna viste sterowniki sie pojawily po ok 3 msc od wydania wiec moze kwestia czasu...
- Next3
- Użytkownik forum
najprawdopodobniej to kwestia czasu ale czytałęm na Vista.pl ze według operatora wersja iplus manager 1.91 działa z obiema wersjami Visty pogmatwane
- wlodus
szukalem informacji na ten temat u siebie ale nie ma nic...
- Next3
- Użytkownik forum
dzięki za fatyge nie chodzi mi głównie o iplusa managera bo nie ma wersji pod vista64 jak by była to by była na iplus.pl przecież w końcu nie trzeba managera do połączenia z netem na stronie producenta mobilebox.pl czy tam mobilenet.pl nie ma starych sterowników do tego małego urządzonka nie mowiąc już o nowych
-
- Stały użytkownik forum
Sproboj sterownikow producenta konwertera serial-usb firmy FTDI ktory jest w netbox2,netbox1 i ed77
http://www.ftdichip.com/Drivers/CDM/CDM ... tified.zip
Tutaj bezposredni link do wersji dla wszystkich windowsow takze 64bitowych
Powinno wykryc nowy port com , i dalej sprobowac dodac modem na ten port com z paczki ze sterownikami udostepnionymi przez @fanta
http://www.netbox2.yoyo.pl/Netbox2.zip (netbox2.inf)
http://www.ftdichip.com/Drivers/CDM/CDM ... tified.zip
Tutaj bezposredni link do wersji dla wszystkich windowsow takze 64bitowych
Powinno wykryc nowy port com , i dalej sprobowac dodac modem na ten port com z paczki ze sterownikami udostepnionymi przez @fanta
http://www.netbox2.yoyo.pl/Netbox2.zip (netbox2.inf)
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Spróbuj tego co Ci poradził kolega @cysio, jak się nie uda będziemy próbować dalej. Możliwe że na dniach zainstaluję sobie Vistę i postaram się rozgryźć problem.
Ze strony iPlus'a:
Specyfikacja modemu iPlus NetBox 2 EDGE
[...]
Wymagania sprzętowe
[...]
system operacyjny Microsoft Windows 2000/XP/Vista
[...]
Wniosek jeden, albo piszą ściemę, albo nie próbowałeś z najnowszym iPlus Managerem.
Ze strony iPlus'a:
Specyfikacja modemu iPlus NetBox 2 EDGE
[...]
Wymagania sprzętowe
[...]
system operacyjny Microsoft Windows 2000/XP/Vista
[...]
Wniosek jeden, albo piszą ściemę, albo nie próbowałeś z najnowszym iPlus Managerem.
- Next3
- Użytkownik forum
niestety nie wykrywa tych sterowników iplus manager 1,91 też nie działa z moją visą 64 Chciałęm oszukać kompa i dodałem kreatorem pod modem sterowniki z commandera pod viste wgrały sie ale komp dalej nie widzi netboxa Myśłe ze jak znalazłem sterowniki do commandera to do netboxa 2 też gdzieś powinny być na stronie plusa nie ma na mobilebox tez nie ma sterowników Może to kwestia czasu?
NA IPLUSIE.PL JEST WERSJA MANAGERA POD VISTE ALE NIE POD 64
NA IPLUSIE.PL JEST WERSJA MANAGERA POD VISTE ALE NIE POD 64
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Spróbuj napisać e-mail do firmy mobilebox z prośbą o przesłanie sterów pod Vistę o ile je mają, wiem że na ich stronie nie wiele jest, ale jeśli mają to zapewne odeślą, ja kilkakrotnie pisnąłem i zawsze odpisywali.
- Next3
- Użytkownik forum
Spróbować można dzięki za propo
POST_2:
wysłałem maila do firmy mobilebox tak jak radził kolega Fanta
Odpowiedz jaką dostałem była krótka, zwięzła i nie wiem wzasadzie czy na temat ale odpisali i wiem tyle ze zadna z aplikacji iPlus nie współpracuje z systemami 64-bitowymi
Ciekawe czy mają zamiar coś z tym zrobić polska premiera visty była na początku marca 3 miesiące później zrobili managera pod viste 32 a 64bitowców osr....wają.
Moim zdaniem (w meilu nie odpowiedzieli) muszą być sterowniki do NetBoxa2 pod viste 64 skoro są do modemu commander
POST_2:
wysłałem maila do firmy mobilebox tak jak radził kolega Fanta
Odpowiedz jaką dostałem była krótka, zwięzła i nie wiem wzasadzie czy na temat ale odpisali i wiem tyle ze zadna z aplikacji iPlus nie współpracuje z systemami 64-bitowymi
Ciekawe czy mają zamiar coś z tym zrobić polska premiera visty była na początku marca 3 miesiące później zrobili managera pod viste 32 a 64bitowców osr....wają.
Moim zdaniem (w meilu nie odpowiedzieli) muszą być sterowniki do NetBoxa2 pod viste 64 skoro są do modemu commander