HELO wszystkim którzy zechcą mi pomóc i nie tylko mam problem z modem Option Icon 3g z orange. Mam Viste Home Premium 32-bit i nie działały mi stery od orange pod nią więc zainstalowałem od iplusa i wszystko działa lecz prędkość ściągania plików z netu (największą jaką uzyakałem) to 25 kb. Wie ktoś jak przyśpieszyć to???
...Proponuję wyrzucić wszelkie managery połączeń i połączyć się przez czysty dial-up. Wielu użytkowników się z tym borykało i było to jedyne lekarstwo. Tematów z tym związanych jest mnóstwo na forum - wystarczy poszukać...
Nie mam managera a i tak chodzi tak jak napisałem. a
A szukałem ale z takim modemem nie miał nikt problemu. Poszukam jeszcze ale jak ktos zna jak to przyspieszyc to niech da znac
A jesteś w zasięgu 3G? Po prędkości jaką uzyskujesz wychodzi że jesteś tylko w zasięgu EDGE. Tylko nie pisz że na mapce widać bo tym nie warto się sugerować.
Polaczenie na w baloniku windowsa zawsze pokazuje 1.8mbita przy iconie, ale realna predkosc zalezy czy aktualnie jestes w zasiegu edge/umts/hsdpa wiec nie sugeruj sie tym. Menadzer ci prawde powie jak jest ikonke E to masz zasieg Edge tylko i za duzo nie poszalejesz
Ja myślę że nie masz aktualizacji do HSDPA dla tego modemu.Na stronie Ery w opisie są aktualizacje dla modemu Icon . http://www1.era.pl/phones/phone_details ... _phone=347
Zrobiłem tak jak tam wszystko pisało ale gdy chcę zaktualizować swój modem to pisze że mojego modemu nie da się zaktualizować (a przecierz modem który może być zaktualizowany d HSDPA) i nie wiem co robić. Może ktoś wpadnie na przyczynę tego problemu. Mój modem to: option globesurfer icon 3g+
Raczej o taką aktualizację powinieneś poprosić swojego opa czyli ORANGE.Pomimo że tam jest soft do aktualizacji modemu ale zapewne ma jakiś haczyk i dostępna aktualizacja jest dla modemów ERA a nie Orange.
Ja podałem przykład.Nie pisałem abyś pobrał i zrobił aktualizację.