Prośba o pomoc w wyborze routera

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
hudy
Początkujący użytkownik forum

Prośba o pomoc w wyborze routera

Post autor: hudy »

Witam.Mam zamiar wymienić router na nowy.Teraz mam router ZTE W300 który sprawuje się bardzo dobrze jednak chcę wymienić sprzęt na nowszy a tego ZTE dać na zapas.Prosił bym o pomoc w wyborze routera pod neostradę.Chciałbym coś TP-link-a gdyż mam 2 AP tego producenta i chciałbym by to wszytko współgrało ze sobą a na te AP nie narzekam.Najważniejszym kryterium wyboru jest zasięg i odkręcana antena.Potrzebuje czegoś o dość dużej mocy radia.Z żadnych zaawansowanych opcji nie będę korzystał więc ich nie potrzebuję.Cena jaką chciałbym wydać jest niewielka bo 150zł ale myślę że w tej cenie się coś znajdzie.Na razie mam dwa typy jednaj o każdym piszą różnie: TP-LINK TD-W8950ND , TP Link TD-W8951ND Dzięki za pomoc
liske1
Stały użytkownik forum

Re: Prośba o pomoc w wyborze routera

Post autor: liske1 »

z tych 2 których polecasz to napisze Ci tylko, że to są prawie te same routery także obojętnie który wybierzesz chociaż ja bym na twoim miejscu wybrał TD-W8951ND (nowsza wersja tego TD-8950ND) oba powinny się dobrze spisywać do twoich wymagań :)
hudy
Początkujący użytkownik forum

Re: Prośba o pomoc w wyborze routera

Post autor: hudy »

Wyczytałem w necie że ten nowszy model ma jakieś problemy z radiem które ulega często awaria.Nie wiem ile w tym prawdy ale coś w tym może być.O tym starszym same pozytywne opinie są...
ODPOWIEDZ