T-Mobile a Orange czy tak można ?
Moderator: Moderatorzy
T-Mobile a Orange czy tak można ?
Witam, ostatnio przez liście ach to lato spadł zasięg 3G. Chciałem się spytać, czy jeśli Orange i T-Mobile rozbudowują nadajniki i telefony komórkowe Orange mogą korzystać z Bts T-Mobile to czy można podłączyć się pod nadajnik Orange ? Chyba wiecie o co chodzi. Ew poprawcie mnie. W Czermnie mam BTS Orange U900 z 16 km powinienem złapać sygnał tylko nie wiem czy stacja jest odpalona.
- sosen86
- Stały użytkownik forum
Re: T-Mobile a Orange czy tak można ?
Po konsolidacji nadajniki będą współdzielone ale dla Ciebie tak naprawdę nic się nie zmienia. Będzie się mógł logować do nadajników widocznych jako Orange. Nie będzie to coś na zasadzie roamingu tak jak to jest w play. Ale tu gdzie już konsolidacja była to różnica jest. Ja u siebie w miejscu gdzie był słaby zasięg 2G i zero 3G to teraz korzystam z internetu po 3G i działa dosyć dobrze.
Wiesz, ja właśnie korzystam z nadajnika Orange lecz w zimę jeszcze działało to dość dobrze, teraz już 2 Mb/s nie przekroczę na E160G nie mam innego modemu muszę się wyposażyć. Wcześniej odbierałem Kopaniny a teraz chyba wyłączyli nie wiem co tam się dzieje, ale mam nadzieję, że krótko to potrwa.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
To ileż to wcześniej miałeś? 2Mb/s na modemie 3.6 to dobry nawet bardzo dobry wynik.dexter18 pisze:teraz już 2 Mb/s nie przekroczę na E160G
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Wyciągałem 2,7 Mb/s i upload był prawie 30 kb/s. Trzeba podpiąć kolegi ZTE MF669 bądź E3131.