Witam.
To mój pierwszy post na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość. Nie wiem czy piszę w odpowiednim dziale, i jeżeli nie to proszę o przeniesienie do odpowiedniego.
Ale do rzeczy, za kilka tygodni będę miał okazję instalować dwie anteny u teściów na działce, a że interesuję się techniką antenową od dawna, mam pytanie. Czy któryś z forumowiczów dysponuje analizatorem antenowym na częstotliwości do 3GHz i czy poddał testom jakąkolwiek antenę dostępną w handlu. Na stronach producentów niestety niewiele pisze.
Dziękuję i pozdrawiam
Robert
Edycja 20.07.2013
Witam ponownie.
Być może w poście powyżej nie wyraziłem dokładnie o co mi chodzi. A więc czytam to forum od kilku tygodni, jak również sprawdzam strony producentów anten i.... no właśnie często widzę coś takiego "wfs mniejszy od 2 - impedancja 50 ohm" Hmmm gdzie tu sens i logika? Czytając coś takiego zastanawiam się czy słowo "impedancja" nie jest nadużywane . No cóż, za dwa tygodnie przekonam się o jakości produktów firm Dipol i Cybertech. I może jeszcze pytanie na koniec, firmy produkujące anteny stosują kabel h155, i moje pytanie jest czy jest to kabel firmy Belden czy innej produkcji?
Pozdrawiam Robert
Anteny
Moderator: Moderatorzy