Może szykują się do odpalenie UMTS900?

Moderator: Moderatorzy
Wmawiaj sobie dalej.ja.michal pisze:Może szykują się do odpalenie UMTS900?
Myślałem że już mało kto korzysta z edge - raczej szybciej na cdma, ciekawy jestem jak będzie z pokryciem UMTS 900. Edge to jednak trochę zbyt wolna technologia...ja.michal pisze:Wczoraj i dziś w ogóle jakoś dziwnie działa internet w Orange. Siedzę na EDGE i też trochę kiepsko (było lepiej).
Może szykują się do odpalenie UMTS900?![]()
Myślę że takie jak EDGEadixm pisze:ciekawy jestem jak będzie z pokryciem UMTS 900
Cudownie by było jakby prawie wszędzie było choćby te 2Mb/s...na razie teoretycznie wyglada to bardzo obiecujaco zobaczymy jak w praktyce.Myślę że takie jak EDGE
To samo u mnie;) po pobraniu ok 60MB połączenie jest "zamrażane"matek451 pisze:U mnie to samo, przy pobieraniu torrenta po kilkuset MB przestaje pobierać. Podpinam sie pod pytanie.
U mnie przy filmikach z Youtube wisi po kilkunastu minutach oglądania filmu;) (włączona opcja HD więc pewnie po pobraniu 100MB rozłączająnowy88 pisze:To samo u mnie;) po pobraniu ok 60MB połączenie jest "zamrażane"
Pomaga restart modemu.
pytanie czy jestes w zasiegu sieci przed konsolidacją NetWorks! Czy tez po konsolidacji. Bo takie rzeczy niestety dzieją się na sprzecie Nokia Siemens i to jest niezalezne od Orange.Andrzejz78 pisze:Z tym wstrzymywaniem ruch to na prawdę koszmar Nawet przy przeglądaniu stron to występuje
Ciekawe czy to celowe działanie operatora czy niedomagania sieci
Póki co Orange nie tnie żadnych protokołów łącznie z torrentami. Jest to taka sama transmisja jak każda inna za którą klient zapłacił.adixm pisze:Dla mnie to logiczne,że jest to pakiet do innego wykorzystania niż torrenty czy zassysanie jakichś dużych plików dlatego niespecjalnie zaskoczyło mnie to że tak Orange ucina nadużycia.A w regulaminie promocji nic na ten temat nie pisze?
A tego to nie wiem bo tym operatorem zainteresowałem się od momentu pojawienia się pakietumcore pisze:pytanie czy jestes w zasiegu sieci przed konsolidacją NetWorks! Czy tez po konsolidacji.
No ale chyba w interesie Orange jest to żeby transmisja przebiegała bez zakłóceń Powinni się tym zainteresowaćmcore pisze:Bo takie rzeczy niestety dzieją się na sprzecie Nokia Siemens i to jest niezalezne od Orange
Nie dopisałem że aktualnie korzystam z U2100 ze Stanina i DC jest bo jest nośna 10614 i prędkości były przyzwoite 20-30Mbit choć od kilku dni jest max 10Mbitmatek451 pisze:Powineneś być w zasięgu HSPA+DC o ile został uruchomiony BTS UMTS2100 w Staninie
A kiedy ruszy U900 w Orange?Prace NetWorks w okolicach Stanina są już zakończone
Kod: Zaznacz cały
+CGEQNEG: 1,2,5952,8640,0,0,0,1500,"1E4","4E3",0,1000,3
U mnie jest jeszcze ciekawiej. 2 dni temu jak miałem objawy podobne do tych o których piszecie, szczególnie w szczycie. Dzisiaj po powrocie z delegacji do domu stwierdzam ze internet chodzi zadawalająco szybko (3-4 mega na testach) ale nie ma szans na obejrzenie choćby 1 sekundy jakiegokolwiek materiału wideo na youtubie nawet reklamy. Na redtube dostaje informacje ze jest problem z moim połaczeniem i również totalne zero. Chodzą normalnie kamerki na zbiorniku.Andrzejz78 pisze: A jak jest w innych lokalizacjach?
Pomijając co jakiś czas przymusowe restarty połączenia to działa bardzo dobrzeadamos22 pisze:A tak z ciekawości - http://www.dailymotion.com działa płynnie ?