Przejrzałem bardzo szerokie gro tematów związanych ze ścinającym się połączeniem, przechodzeniem między hsdpa i umts itp., lecz nie znalazłem rozwiązania.
Dysponuję modemem Huawei E398 i internetem Aero2. Mój problem dotyczy tego, że światełko w modemie zmienia się średnio co kilkanaście sekund z turkusowego na ciemno niebieskie. Oznacza to z tego co wyczytałem zmianę sygnału z hsdpa, na którym wszystko śmiga świetnie - na jakiś tam gorszy. Problemem jest to, że przy zmianie na "niebieskie" internet bardzo przerywa - laguje nawet radio internetowe, a gdy już jest niebieskie, to przez parę sekund internet totalnie niedomaga (ping 5000+). Potem wszystko wraca do normy. Takie zdarzenie ma miejsce głównie między godzinami od 5 rano do 1 w nocy, czyli przez cały dzień.
Sygnał jest dobry - 3/5 kresek. Próbowałem najróżniejszego sztucznego obciążania łącza radiami internetowymi, pingowaniem różnych stron itp. Bez efektów.
Ciągłe przełączanie się sygnału Aero2
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Ciągłe przełączanie się sygnału Aero2
Pingowałeś za małymi paczkami danych, ewentualnie serwer który odpowiada, krótszym pingiem, przez co było za mało odbieranych danych.radarsu pisze: pingowaniem różnych stron itp. Bez efektów.
Innego sposobu niż przesyłanie danych nie ma, przejściem pomiędzy zwykłym umtsem a hspa zarządza kontroler sieci.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!