Aktywacja aldi, lidl internet na polskie prawo jazdy, dowód
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Aktywacja aldi, lidl internet na polskie prawo jazdy, dowód
Czy mozna aktywować aldi talk, lidl mobile internet Niemcy na polskie prawo jazdy, dowod itp? Prosze o szybka odpowiedz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Aktywacja aldi, lidl internet na polskie prawo jazdy, dowód
Nie jest potrzebny zaden dokument, jest potrzebny adres.
Nie pomagam na PW.
-
A jak chcialbym zarajestrowac przy kasie od razu jak kupuje, to zarejestruja na Polski adres z jakiegos dokumentu np. Prawo jazdy dowod?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Napisalem przeciez wyraznie: nikt papierow nie sprawdza. Adres musi byc niemiecki. Wpisz n.p. adres hotelu w ktorym bedziesz przebywac.
Nie pomagam na PW.
-
Niestety ale nigdzie w poblizu nie dostalem karty lidl mobile classic. Wiec kupilem karte fonic. Przy probie aktywacji musze podac Ausweisnummer. Skad moge wziasc ten numer? Prosze o pomoc. Wpisywalem jakies numery z dowodu Polskiego ale nic z tego.
Dowiedzialem sie ze trzeba miec niemiecki dowod. Nieznajac dobrze jakiegoś niemca to <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> zdzialamy, na dodatek nie znam niemieckiego w ogole.
Dziekuje zainteresowanym
.
Dowiedzialem sie ze trzeba miec niemiecki dowod. Nieznajac dobrze jakiegoś niemca to <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> zdzialamy, na dodatek nie znam niemieckiego w ogole.
Dziekuje zainteresowanym

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Przy internetowej rejestracji?Dawid_M pisze:Przy probie aktywacji musze podac Ausweisnummer.

BTW
Nie musisz kupować startera z tą taryfą. Możesz włączyć ją przez e-bok, czyli Kundenkonto.nigdzie w poblizu nie dostalem karty lidl mobile classic.
-
Tak przy probie rejestracji przez internet.
Dzwoniąc telefonicznie tez trzeba podawać ten numer?
Dzwoniąc telefonicznie tez trzeba podawać ten numer?
-
A to dranie, w FAQ piszą, że nie trzeba podawaćDawid_M pisze:przy probie rejestracji przez internet

Rozumiem, że korzystałeś z tego linku przy rejestracji: https://www.fonic.de/freischalten#close .Welche Daten muss ich bei der Registrierung bereithalten? Bitte halten Sie für die Registrierung die folgenden Daten bereit: Name, Adresse, Geburtsdatum, ggf. Email-Adresse sowie ggf. Ihre aktuelle Bankverbindung.
Zadzwoń pod darmowy numer 0800 4636642 przy problemach z rejestracją (pn-sob 8 - 20 h).
Ja z BOK Lidla mobile gadałem po angielsku. Ponieważ obsługą Lidla mobile zajmuje się Fonic, to podejrzewam, że telefoniczny BOK też Fonic prowadzi. Spróbuj po połączeniu z telefonistą BOK od razu prosić po angielsku o anglojęzycznego konsultanta.
-
Ja po angielsku tez sie jakos nie dogadam ale sprobuje.
A jak sie dzwoni do nich to trzeba ten numer podać?
[ Dodano: 2013-08-01, 20:25 ]
Bitte überprüfen Sie die Mobilfunknummer.
Taki komunikat jest przy probie rejestracji karty. Wczoraj tegp nie bylo i jak sie nie ***
A jak sie dzwoni do nich to trzeba ten numer podać?
[ Dodano: 2013-08-01, 20:25 ]
Bitte überprüfen Sie die Mobilfunknummer.
Taki komunikat jest przy probie rejestracji karty. Wczoraj tegp nie bylo i jak sie nie ***
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Podeslij mi dane na PW, sprobuje to zrobic za ciebie.
Nie pomagam na PW.
-
Tego nie wiem, bo nigdy przy rejestracji niemieckich numerów nigdy nie żądano ode mnie żadnych numerów dowodu osobistego, tylko dane osobowe i niemiecki adres zamieszkania.Dawid_M pisze:A jak sie dzwoni do nich to trzeba ten numer podać?
Znaczy to, żeby sprawdzić numer, co może oznaczać, że numer jest jednak zarejestrowany. Czy możesz z niego dzwonić? Jeśli nie, to złóż reklamację przez formularz ze stronki Fonica https://www.fonic.de/meinfonic/kontakt i wybierz zakładkę e-mail, następnie wybierz Sind Sie bereits FONIC Kunde? pozycja pierwsza: Ich bin kein FONIC Kunde , potem Wählen Sie bitte die Kategorie für Ihre Anfrage: wybierz Reklamation / Beschwerde, potem chyba rozumiesz imię, nazwisko, e-mail i nr tel. (najlepiej ten co rejestrujesz) i na końcu w polu wiadomości napisz po angielsku powtarzając dane numeru i podając niemiecki adres oraz swój wiek, że masz trudności z rejestracją. Użyj tłumacza Googla z polskiego na angielski jeśli nie czujesz się na siłach. Pisz prostym językiem, w stylu: ja mam problem z rejestracja, mój numer 0176..., mój adres to ..., moja data ur. to ... thx itd. PowodzeniaBitte überprüfen Sie die Mobilfunknummer