Internet rozłącza się ... !

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Narky
Początkujący użytkownik forum

Internet rozłącza się ... !

Post autor: Narky »

Cześć
Od niedawna mam taki problem.
Robie coś na kompie, i po około 45 minutach internet mi się rozłącza ...
Zaczęło mnie to już denerwować bo nie da rady pobrać pliku ...
Jak wbijam na kompa, pobieranie zatrzymane i musze pobierac od nowa ...
Mam zasięg 40-60% w zależności od pogody, program Mobile Partner, internet Orange ( Orange Free ), Huawei e353 3g.
Dodam, jeżeli ma to jakieś znaczenie, że huawei jest podłączony do 3 metrowego kabla, żebym mógł go wystawić za okno ^^. Przy kompie mam zasięg 0 dlatego musi być za oknem .

Prosze o odpowiedź szybką :-)
Ostatnio zmieniony 2013-08-06, 19:17 przez Narky, łącznie zmieniany 1 raz.
matek451
Guru bezprzewodowy

Re: Internet rozłącza się ... !

Post autor: matek451 »

Narky
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Narky »

Rozwiązania problemu mi to nie daje ... Dodam, że internet chodził bardzo dobrze do 20 lipca ;C
Nie narzekałem na niego bo transfer miałem 700 kb/s a nawet czasami 900.
Awatar użytkownika
Orange Ekspert
Pracownik operatora

Post autor: Orange Ekspert »

Narky podaj lokalizację w jakiej korzystasz z internetu (miejscowość, ulica), sprawdzę sieć w Twojej okolicy.

Pozdrawiam
Marek
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

Nie chodziło o to, ze przeczytanie tego wątku rozwiąże twoje problemy, chciałem abyś zwrócił uwagę co dzieje się w Orange od czasu uruchomienia wakacyjnej promocji 6GB za 6 zł. Jakimś dziwnym trafem zbiegło się to z twoimi problemami po 20 lipca. Podejrzewam, że nie jest to związane z brakiem zasięgu. Masz Orange Free na abonament?
atento
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: atento »

Orange Ekspert pisze:Narky podaj lokalizację w jakiej korzystasz z internetu (miejscowość, ulica), sprawdzę sieć w Twojej okolicy.

Pozdrawiam
Marek
Witaj, przy okazji sprawdz moją lokalizacje, problem jest taki, polaczenie zamraza się. CID sie zmienia cały lecz na pewno to ta sama stacja, Dzieje sie to w róznych godzinach http://mapa.btsearch.pl/gps/ll/52.76059 ... 51416/z/15 CID bubla CID:48BC (18620) Zmieni sie CID (nie koncówka tylko cały) i klapa jedyne rozwiazanie rozlaczyc i połaczyc
Nigdzie nie ma mowy w regulaminie iz pakiet 6GB ma miec jakies slabsze parametry.

inny problem to skaczący ping, są takie chwile, że poł dnia nie mozna zagrac w lol'a bo ping skacze od 80 do 600 po włozeniu karty play w tym czasie która używa tego samego nadajnika ping jest normalny. Transfery przesyłu są odpowiednie tylko te dwie rzeczy ;/

Oczywiscie modem sprawny i smiga u konkurenji idealnie :) Chcialem jeszcze zwrócic uwage na wasza mape zasiegową :D tak patrze i naniesiony jest zasieg lecz na prawde tam nie ma żadnego waszego zasiegu UMTS :D
http://zasieg-orange.wp.pl/?ticaid=111136&_ticrsn=3 być może trzeba łapać fale z wiatrem, bo może jednak łacze sie z tą stacja i stad tak kiepski zasieg w porównaniu z t-mobile gdzie stoi stacja networks bo macie papierowe anteny z chin a t-mobile niemieckie, wszak wiadomo 'niemiecka precyzja'
Rząśnik, Wyszkowska
52° 42' 51" N 21° 21' 58" E Chyba musze kupic modem u jakiegos czarodzieja z przyszłosci by tam miec zasieg ;) za to T-mobile networks dziala tam jak szatanObrazek Nie ma tragedi z pingiem ale na nasze czasy to kiepsko ;) plus ma 35-40ms w tej lokalizacji na umts900 :) w grach 50ms wy 80 w gore czyli normalnie macie 100ms w lolu plus ma 65ms

Gram w neverwinter i bardzo prosze naprawić bublowate rozlaczanie i zamrażanie internetu.
Ostatnio zmieniony 2013-08-06, 13:25 przez atento, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Orange Ekspert
Pracownik operatora

atento, oprogramowanie nadajnika obsługującego Twoją lokalizację zostało właśnie zaktualizowane. Sprawdź ponownie połączenie i jeżeli zauważysz dalsze utrudnienia, to skieruj w tej sprawie zgłoszenie. Możesz w tym celu użyć formularza na wspomnianej stronie www.zasieg-orange.wp.pl, który dostępny jest po zalogowaniu się na koncie numeru. Przekazane informacje trafią bezpośrednio do Działu Technicznego.

Pozdrawiam
Mateusz

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2013-08-06, 18:23 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2013-08-06, 17:23 przez Orange Ekspert, łącznie zmieniany 1 raz.
atento
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: atento »

Zapraszam do wątku http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=458524#458524 jest znacznie wiecej tego problemu, Możecie naprawić problem ewidentnie jest po waszej stronie.

Ps. zadnej róznicy nawet pogorszenie wczoraj i dzisiaj w godzinach rannych nawet strony nie szlo otworzy, polaczenie i freez. Co do zgloszenia już zrobilem je ze dwa tygodnie temu i nic.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

Mam OF abonament, nic się nie rozłącza, nie zamraża. Pojawił się inny problem że z niektórych IP nie działają pewne serwery ale to bez związku z tym tematem. Lokalizacja to Kraków.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
Orange Ekspert
Pracownik operatora

Zgłoszenia w sprawie problemów z połączeniem internetowym prosimy kierować: http://bit.ly/162Ztju
ODPOWIEDZ