[NEWS] 6GB w orange za 6 zł na 60 dni
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Re: [NEWS] 6GB w orange za 6 zł na 60 dni
Aha, czyli jawne oszustwo, bo nie zauważyłem takiego zapisu w regulaminie tego pakietu promocyjnego.
-
- Stary wyga bezprzewodowy
ja.michal pisze:Kilka razy na forum było to poruszane - ten pakiet to najlepsza możliwość sprawdzenia sieci po modernizacji.

Inaczej tego zinterpretować sie nie da.
Podobne akcje byly w play internet na karte gdy włączyli nocne sciaganie tylko tam starali się zaradzić i naprawili problem, tutaj udają, ze wszystko ok i nie udzielają odpowiedzi

Wiem jedno, nie bede używał orange, za jakiś czas zapewne zakupie t-mobile na abonament bo na dziś najlepiej u mnie działa, i tez mieli problemy na poczatku z rozlaczaniem, telefon cyk pyk naprawione smiga na karte tylko strasznie drogo.
W ramach edycji

Ostatnio zmieniony 2013-08-08, 21:06 przez atento, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Problem występuje prawdopodobnie tylko przy pakietach 6GB albo w specyficznych lokalizacjach. W abonamencie mam aktywne połączenie od 18:20 non stop, gra jakieś radio internetowe, strony się wczytują bez problemu, pingi nie są może najmniejsze ale nie przeszkadzają w normalnym korzystaniu (nie gram w żadne gry). Streaming video też działa.atento pisze:jednym słowem sieć do bani w całym kraju i lepiej było przed modernizacja
Nie pomagam na PW!
-
ja.michal napisał to wiec zastanawiałem sie czy to ironia stwierdziłęm, ze tak i tak samo ironicznie odpowiedziałem, wiem, że problem jest tylko z tym felernym pakietem ;/
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Nie piszę ironicznie. Podobnie zrobiła jedna sieć w Rosji. Zbudowali nową sieć HSPA+ i chcieli sprawdzić jej wydajność. Ogłoszono konkurs to pobierze najwięcej GB danych. Główną nagrodą była wycieczka. Jakiś gość wygrał. Naciągnąć kilkaset GB.
Tutaj podobna akcja, ale w innej formie. Dać klientom coś prawie darmo i dzięki temu sprawdzić sieć.
Tutaj podobna akcja, ale w innej formie. Dać klientom coś prawie darmo i dzięki temu sprawdzić sieć.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
@ja.michal: Ale przecież jeszcze połowa kraju korzysta z sieci oczekującej na modernizację, więc jeśli chcieliby sprawdzić jej wydajność, to poczekaliby do końca chyba, albo zrobili promocję lokalną, czyż nie ?
To po pierwsze, a po drugie jaki jest sens w takim razie zamrażania połączeń na tym pakiecie ? Czyżby testy miały się nie udać ?
Moim zdaniem to jest po prostu zwykła promocja i nie doszukiwałbym się w tym zbyt głębokiego sensu.
To po pierwsze, a po drugie jaki jest sens w takim razie zamrażania połączeń na tym pakiecie ? Czyżby testy miały się nie udać ?
Moim zdaniem to jest po prostu zwykła promocja i nie doszukiwałbym się w tym zbyt głębokiego sensu.
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Podobne wnioski i ja wyciągnąłem bo test powinien być przy całkowicie zmodernizowanej sieci i przy nieograniczonym dostepie do niej Wydaje mi się że na tym etapie modernizacji sieć jeszcze nie wyrabia i dlatego przycina się "pakietowców"adamos22 pisze:Ale przecież jeszcze połowa kraju korzysta z sieci oczekującej na modernizację, więc jeśli chcieliby sprawdzić jej wydajność, to poczekaliby do końca chyba, albo zrobili promocję lokalną, czyż nie ?
To po pierwsze, a po drugie jaki jest sens w takim razie zamrażania połączeń na tym pakiecie
Jak by nie narzekał to fakt faktem że DC w Orange pięknie śmigało do połowy lipca i jeśli coś poprawią i nie zepsują w tej materii to może to być niezłym argumentem przemawiającym za zmianą operatora No chyba że Plus wprowadzi DC wszędzie i zniesie QoS
- piori
- Specjalista bezprzewodowy-junior
U mnie pakiet już działa dobrze
Udało mi się za pierwszym podejściem pobrać cały obraz płyty (1,2 GB), mam aktywną sesję już ponad 3 godziny i nadal wszystko działa. Oby już tak zostało

Udało mi się za pierwszym podejściem pobrać cały obraz płyty (1,2 GB), mam aktywną sesję już ponad 3 godziny i nadal wszystko działa. Oby już tak zostało

-
Popytałem znajomyh i dowiedziałem sie, ze od 2 dni maja problemy z internetem, dzis wielkie kaboom internet orange free nie dziala, pakiety oraz zwykly nie wiem czy zalezy to od regionu w moich okolicach jest 0 internetu UMTS czy edge. Totalne 0 internetu, ma to i zwiazek z naszym pakietem, równiez przez ostatnie dwa dni były problemy z aktywają, mam nadzieje, ze naprawią dziś przy pkazji awari nasz problem.
Jak dla mnie po dzisiejszym to nie problem wydajności sieci a jej konfiguracji.
Jak dla mnie po dzisiejszym to nie problem wydajności sieci a jej konfiguracji.
- piori
Też tak myślę, jak już udało się połączyć to prędkość była przyzwoita, nawet pomimo stosunkowo słabego zasięgu.atento pisze: Jak dla mnie po dzisiejszym to nie problem wydajności sieci a jej konfiguracji.
Ale na szczęście dziś u mnie w prepaidzie już wszystko śmiga, a z ofertą abonamentową w ogóle nie miałem żadnych problemów.
Ostatnio zmieniony 2013-08-09, 20:30 przez piori, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
A na allegro już w sprzedaży w rewelacyjnej cenie karty z internetem na 60 dni...nawet pakiet KILLER

-
Nie wierzę w to co widzę - a ludzie to kupują jak świeże bułkicolombo pisze:A na allegro już w sprzedaży w rewelacyjnej cenie karty z internetem na 60 dni...nawet pakiet KILLER![]()

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
adamos22, co i jak planuje operator niestety nie wiem. Niewykluczone, że zakończą całą sieć to ponownie coś wymyślą.
To wszystko to gdybanie i tak.
To wszystko to gdybanie i tak.
-
Odpukać jak na razie dziala dobrze, ping nie skacze i nie zamraża, oby moje zachwyty nie były przedwczesne
Czas połączenia 02:30:45 Pobrano:225.5 MiB Wysłano:31.0 MiB
Tylko pakiet musiałem aktywować poprzez biuro obslugi, sms czy tez www nie działało.

Tylko pakiet musiałem aktywować poprzez biuro obslugi, sms czy tez www nie działało.
-
piori, oby, testuje właśnie dam znać czy coś się poprawiło. Odpaliłem Ipla TV i czekam aż rozłączy na chwilę obecną działa już około 5 minut. Pytanie jeżeli mam kilka pakietów i ważne 23 dni jeżeli kupię np jeszcze jeden to okres ważności wszystkich wydłuży się o 30 dni? Czy tylko tego jednego?
20 minut później nadal działa... Jest nadzieja...
30 minut później idę sprawdzić czy nie pomyliłem kart:)
Nadal...
20 minut później nadal działa... Jest nadzieja...
30 minut później idę sprawdzić czy nie pomyliłem kart:)
Nadal...
Ostatnio zmieniony 2013-08-09, 19:57 przez szuki, łącznie zmieniany 1 raz.
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Masakra, byłem w Niemczech jakieś 3 tygodnie, nie grałem w fife 13 3 tygodnie, poprzednio jak grałem na tym Orangu-tanie było ok, teraz włączam neta a tu lagi że masakra!!!!
Co jest, u mnie też coś robią ? Tragedia!!! No nie pogra.
Co jest, u mnie też coś robią ? Tragedia!!! No nie pogra.
-
Pakiety sumuja sie a czas to 60dni ważności od ostatniej aktywacji
-
atento, Dzięki. Działa nadal już chyba ponad godzinę bez przerwy tv przez internet więc chyba ktoś chyba zareagował lub to przypadek... zobaczymy. Piszcie jak u was.
-
To nie przypadek. Jak sami zauwazyliscie byly problemy z platforma prepaidowa. Nie przydzielała na czas paczek danych totez co jakis czas wystepowal zanik transmisji. Pozdroszuki pisze:atento, Dzięki. Działa nadal już chyba ponad godzinę bez przerwy tv przez internet więc chyba ktoś chyba zareagował lub to przypadek... zobaczymy. Piszcie jak u was.
-
mcore, a skąd masz takie szczegółowe informacje?
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Ja nie wiem, może sobie włączę pakiet w Heyah? Da to coś, niby Networks i jak coś robią na nadajnikach to nic nie da.
-
Od kolegi :-) wiem ze cos tam jeszcze tuninguja.. no coz sprzedaz pakietow przerosla oczekiwania marketingowcow i wiadomo techniczne problemy sie pojawily. W dzisiejsxych czasach kazdy wyslany kilobsjt jest zliczany na biezaco do systemow bilingowych i musi byc na biezaco przydzielana tzw. Quota. Wpisz sobie w wikipedii :-)szuki pisze:mcore, a skąd masz takie szczegółowe informacje?
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Diameter ... pplication
Taka quota...
Ostatnio zmieniony 2013-08-09, 20:23 przez mcore, łącznie zmieniany 1 raz.
-
mcore, wiem co to Quota. Zresetowałem router wznowiłem sesje tym razem przetrwała 3 minuty nawiązałem kolejną i czekam...
-
Napisałem ze jeszcze nad tym pracuja....szuki pisze:mcore, wiem co to Quota. Zresetowałem router wznowiłem sesje tym razem przetrwała 3 minuty nawiązałem kolejną i czekam...
-
mcore, niby działa więc idzie w dobrą stronę.
-
To nawet brzmi logicznie, szkoda tylko że do tego czasu nie ma żadnej oficjalnej odpowiedzi ze strony operatora, jakakolwiek informacja byłaby 10 razy lepsza niż milczenie.mcore pisze:Jak sami zauwazyliscie byly problemy z platforma prepaidowa. Nie przydzielała na czas paczek danych totez co jakis czas wystepowal zanik transmisji.
- wojteks
- *** Administrator ***
Standardowa informacja to:adamos22 pisze:jakakolwiek informacja byłaby 10 razy lepsza niż milczenie.
"Pracujemy nad rozwiązaniem problemu", czy jest 10 razy lepsza od milczenia?
Nie pomagam na PW!
-
No w sumie nie wiem czy 10, ale na pewno lepsza. A była gdzieś chociaż taka ?wojteks pisze:"Pracujemy nad rozwiązaniem problemu", czy jest 10 razy lepsza od milczenia?
-
Nie ma sensu informowac o kazdym pogorszeniu jakosci zwlaszcza ze usluga generalnie dziala tylko co jakis czas wystepowalo przyciecie i to nie kazdemu.wojteks pisze:Standardowa informacja to:
"Pracujemy nad rozwiązaniem problemu", czy jest 10 razy lepsza od milczenia?
Play czy plus tez nie informuja o wiekszosci problemow
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2013-08-10, 16:52 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2013-08-10, 15:52 przez mcore, łącznie zmieniany 1 raz.
-
U mnie dzisiaj powtórka z rozrywki
juz 3 razy zwiesil sie internet.
Tym razem obieram taktyke natrectwa
kazde rozlaczenie zglaszam telefonicznie z telefonu abonamentowego
jak nie pomoże bede słał szturmowo maile

Tym razem obieram taktyke natrectwa