mam taki problem. Mam zestaw router Air Live N450R oraz modem Huawei E3131-s2.
Za nic nie mogę zmusić ich razem do działania. Huawei sam w komputerze działa bez problemu (zapomniałem dodać że w środku jest karta Aero2). Zarówno na PC jak i na Macu normalnie korzystam z internetu.
Po wsadzeniu modemu do routera w ustawieniach routera cały czas mam "Connecting..." (poza tym system widzi modem jak E353). Załączam screena:

Pisałem do supportu AirLive. Wysłali mi nowy firmware (o numerku AIrlive_N450R_R1.00e14.bin). Niestety firmware nic nie zmienił.
Gdzieś w Internecie (nie wiem czy nie na tym forum) znalazłem firmware w wersji BETA o numerkach "N450R-beta-0115-1834.bin". Również nic :-/
W ustawieniach 3G próbowałem już ustawiać Telecom na PLUS, PLAY, "Other" itp. Ustawiałem "darmowy" jako APN. Ustawiałem nr dostępowy *99#, usuwałem go. Słowem - próbowałem wszystkich ustawień dla Aero2 jakie znalazłem w Internecie (większość mówi że ważne jest jedynie ustawienia APN).
Nic nie działa. Zastanawiam się czy po prostu nie wymienić modemu 3G na jakiś inny.
PS. zapomniałem o jeszcze jednej rzeczy - E3131 nie był początkowo na liście wspieranych modemów 3G. Natomiast firmware'y które wgrywałem na modem (ten od supportu Air Live oraz ten znaleziony na forum) w swoim pliku listy wspieranych modemów już ma E3131.
help