Mam taki problem z jednym access pointem.
Wygląda to tak, że jedną drukarkę mam wpiętą pod access point a ten access point połączony był z routerem głównym przez WIFI wszystko działa fajnie do czasu gdy na routerze WIFI zabezpieczyłem WPA2/PSK automatycznie i oczywiste access point zniknął z sieci. Ale za cholerę nie mogę dojść jak mogę access point wpiąć w sieć będącą zabezpieczoną kluczem WPA.
A wszystko to po to żeby drukarka wpięta do tego AP działała w sieci. A AP działał jako client głównej sieci albo repetytor sygnału.
Ratunku ?
tl;dr
sieć zabezpieczona kluczem, jak mogę do tej sieci podłączyć accesspointa.
Sieć z zab. WPA2 nie mogę podłączyć AP do sieci
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Sieć z zab. WPA2 nie mogę podłączyć AP do sieci
Bardzo prosto - logujesz się na AP i ustawiasz odpowiednie zabezpieczenie i hasło - o ile AP takowe obsługuje.
- wojteks
- *** Administrator ***
Oczywiście łączysz się po kablu z AP Clientem bo tylko wtedy będzie pewność że zadziałał prawidłowo.Jo_gurt pisze:logujesz się na AP i ustawiasz odpowiednie zabezpieczenie i hasło
Nie pomagam na PW!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
A jest jakaś inna możliwość?wojteks pisze:Oczywiście łączysz się po kablu z AP Clientem

- wojteks
- *** Administrator ***
Po WiFi przez router przy niezabezpieczonej sieci (wtedy działa połączenie) pewnie tez by się dało konfigurację szyfrowania zrobić.Jo_gurt pisze:A jest jakaś inna możliwość?
Nie pomagam na PW!