Rozdzielenie sygnału wifi 3 innymi routerami

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Drail
Początkujący użytkownik forum

Rozdzielenie sygnału wifi 3 innymi routerami

Post autor: Drail »

Witam! Posiadam router ZTE F660, który dzierżawię, od Multiplay. Nie mam do niego dostępu. A chcę rozprowadzić sygnał wifi na 2 domy będące obok siebie. 3 routery którymi będę rozprowadzał sygnał to Tl wr740n. Wczoraj udało mi się podłączyć 2 z nich i w drugim domu był internet, lecz nie było wystarczającego pokrycia. Postanowiłem dokupić jeszcze jeden. I gdy chciałem go dodać przez przypadek na działającym routerze kliknąłem przywracanie do ustawień fabrycznych. Od tamtego czasu nie mogę ich zmusić do działania. Już tłumaczę jak są podłączone. 1 podłączony kablem do F660. 2. tryb wds z 1 i przesyła internet dalej. Naraze tyle mi się udało skonfigurować 3 jeszcze nie próbowałem. Jednak, dzisiaj gdy próbuje je postawić, pochodzą pół minuty i wyskakuje mi komunikat, konflikt adresów ip w sieci. Nie mam pojęcia czy robie coś źle. Podłączałem je tak. Na pierwszym podpiętym do F660 dhcp wyłączone, statyczne ip, które odczytałem z kabla f660. Ustawiam ssid, kraj polska, wpa. Idę do drugiego robie to samo, wyłączam dhcp, ustawiam ssid, polska wpa. Z tym, że nie wpisuje już statycznego ip. I teraz na 1 włączam wds, łączę się z 2. Na 2 ustawiam wds łączę się z 1. I tu sie zaczyna kłopot. Pochodzą 1minutę, a potem konflikt adresów ip. I koniec. Prosiłbym was o pomoc. Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ