Atheros killer:
%ATHR.DeviceDesc.osprey% = ATHR_DEV_OS61_OSPREY.ndi, PCI\VEN_168C&DEV_0030&SUBSYS_20011A56 ;killer 3x3 1103
Atheros 9380 od HP:
%ATHR.DeviceDesc.H3112% = ATHR_DEV_OS61_H3112.ndi, PCI\VEN_168C&DEV_0030&SUBSYS_1627103C
sterownik pobrany ze stony wsparcia dla Killer-a jest dużo nowszy i oferuje dużo więcej ustawień i w ogóle karta ta działa sprawniej. Sterownik pobrany ze strony HP czy ze strony Atheros-a nie jest już taki dobry. próbowałem dopisać do pliku sterownika od Killer-a dokładne ID karty od HP ale w żaden sposób nie udało mi sie skłonić system do współpracy z tym sterownikiem.
Przeczytałem w sieci ze mozna zmienić ID i DEV karty które jest zapisane w pamięci karty wlan. ale tak naprawdę to nie wiem jak to mam zrobić i jakie wartości zmienić. We wszystkich dotychczasowych tutorialach jest napisane ze trzeba zamienić ID i VEN ale w przypadku tych dwóch kart jak widzicie ID i VEN są takie same.
Pytanie do Was ludzi którzy siedzą w temacie : co i jak muszę zrobić/ zmienić aby karta Atherosa od HP była widziana i rozpoznawana przez system jako karta Killer 1103 i zeby sterowniki od killer-a normalnie sie instalowały ??
Z góry dziekuję za pomoc w tej sprawie