Opinie na temat internetu radiowego 6mb/s

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Kolar
Początkujący użytkownik forum

Opinie na temat internetu radiowego 6mb/s

Post autor: Kolar »

Witam, w mojej okolicy ma być instalowany internet radiowy - 6mb/s na dom - mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnych, internet ma być rozsyłany od jednego domu, do całej reszty, a na jeden dom przypada 6mb/s.

Czy wiecie może jak by to działało ? I czy było by to lepsze od internetu w Cyfrowym Polsacie, gdzie na miesiąc jest 10gb, lecz nie zawsze to wystarczy.

Myślę że zrozumieliście moje pytanie. :)
Awatar użytkownika
LiO19
Stały użytkownik forum

Re: Opinie na temat internetu radiowego 6mb/s

Post autor: LiO19 »

przetestuj to sie dowiesz :roll:
Kolar
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Kolar »

Będzie to dopiero do miesiąca czasu, ale ciekawość zżera, może ktoś już miał coś takiego. :D

Co możecie ogólnie powiedzieć o radiówce ? Lepsza od internetu komórkowego jaki udostępnia cyfrowy polsat ?
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Jakbyś podał nazwę dostawcy to może by ktoś coś powiedział, a tak to loteria wszystko się może zdarzyć :cwaniak:
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

Kolar ile masz jeszcze umowę z CP? Może poczekaj troszkę, niech inni potestują i dowiesz się jak to wygląda w praktyce. Ja tak zrobiłam u siebie i zdało egzamin bo radiówka okazała się kiepskawa.
matek451
Guru bezprzewodowy

Post autor: matek451 »

W Polsacie( Plusie) sensowna umowa zaczyna się od 15GB, strony www poza limitem. Do tego w CP można mieć dodatkowe 3-5 GB dla posiadaczy TvSat, za zakup przez net jeszcze +2 GB. Reasumując za 59,90 max.22GB z nielimitowanymi www. Gdyby jeszcze nocny transfer był nielimitowany zamiast tych nędznych 50GB. Z radiówkami to loteria, sprawdź czy ten dostawca to debiutant czy świadczy gdzieś w okolicy usługi. Jeśli tak to zasięgnij opinii.
ODPOWIEDZ