Nietypowe problemy z LTE .
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Nietypowe problemy z LTE .
Mam takie pytanie do użytkowników LTE.
Dostałem już wiadomość że limit został wyczerpany ale domyślam się że limit dzienny.
Na limicie nocnym przy 3 kreskach zasięgu LTE prędkość uploadu wynosi ok 6 mb/s, dla mnie prędkość zadowalająca,lecz gdy dostałem info o wykorzystanym limicie nadal wysyłam z taką prędkością z tym że co jakiś czas rozłącza urządzenie,czasem co minutę czasem co pięć. Przy wrzucaniu plików na swoją stronę jest to uciążliwe.
I tu moje pytanie do użytkowników. Czy Plus specjalnie takie utrudnienie wprowadził aby tylko wykupić u nich dodatkowy transfer czy mam coś z urządzeniem? Na początku okresu rozliczeniowego takich problemów nigdy nie mam. Czy to ma coś wspólnego z limitem ?
Drugie pytanie. Mam wersję Mobile Partner 23.009.05.00.69 i czy da radę aby automatycznie łączył się z siecią ? Żebym nie musiał klikać Połącz ?
Jeśli popełniłem błąd przy pisaniu tematu proszę o info a nie usuwanie całego tematu.
Mam nadzieję że tu znajdę odpowiedzi na moje pytania.
Pozdrawiam wszystkich.
Dostałem już wiadomość że limit został wyczerpany ale domyślam się że limit dzienny.
Na limicie nocnym przy 3 kreskach zasięgu LTE prędkość uploadu wynosi ok 6 mb/s, dla mnie prędkość zadowalająca,lecz gdy dostałem info o wykorzystanym limicie nadal wysyłam z taką prędkością z tym że co jakiś czas rozłącza urządzenie,czasem co minutę czasem co pięć. Przy wrzucaniu plików na swoją stronę jest to uciążliwe.
I tu moje pytanie do użytkowników. Czy Plus specjalnie takie utrudnienie wprowadził aby tylko wykupić u nich dodatkowy transfer czy mam coś z urządzeniem? Na początku okresu rozliczeniowego takich problemów nigdy nie mam. Czy to ma coś wspólnego z limitem ?
Drugie pytanie. Mam wersję Mobile Partner 23.009.05.00.69 i czy da radę aby automatycznie łączył się z siecią ? Żebym nie musiał klikać Połącz ?
Jeśli popełniłem błąd przy pisaniu tematu proszę o info a nie usuwanie całego tematu.
Mam nadzieję że tu znajdę odpowiedzi na moje pytania.
Pozdrawiam wszystkich.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Nietypowe problemy z LTE .
Nie ma czegoś takiego.Matiaveli pisze:Dostałem już wiadomość że limit został wyczerpany ale domyślam się że limit dzienny.
Albo system bilingowy nie przyciął prędkości, albo co bardziej prawdopodobne masz umowę w której za dodatkowy transfer naliczana jest opłata i to wcale nie mała.
Z rozłączeniem to nie ma nic wspólnego, to już wina albo modemu albo operatora, bądź skraju zasięgu.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Mistrz bezprzewodowy
jest w starszych umowach, ostatnio też miałem taką sytuację, że na dwa dni przed końcem okresu dostałem sms o przekroczeniu limitu i obniżeniu prędkości, co nastąpiło.krystianb pisze:Nie ma czegoś takiego.
Miłym zaskoczeniem było to, że obniżenie prędkości działało tylko w godz 12:00 - 24:00, natomiast od 24:00 do 12:00 (iplusopobieracz 12h) prędkość była normalna
Matiaveli, i w czasie iplusopobieracza nic nie rozłączało
krystianb, natomiast w nowych umowach faktycznie tak jest, że nie obniżają prędkości, ale łupią kasę za każdy MB transferu, o ile się w umowie tego nie wykreśliło, co uważam za czyste złodziejstwo, bo często handlowcy o tym nie informują.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
A jeśli chodziło o limit standardowy limit to tak, zapomniałem o limicie pobierania w nocy. Zrozumiałem jako limit obowiązujący przez jeden dzień.kmy pisze:jest w starszych umowach, ostatnio też miałem taką sytuację, że na dwa dni przed końcem okresu dostałem sms o przekroczeniu limitu i obniżeniu prędkości, co nastąpiło.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
Koledzy. Limit nocny mam w godzinach 1:00 w nocy do 7:00 i mam 50GB na użytek.
W godzinach 7:00 rano do 1:00 w nocy mam 15 GB. W zeszłym miesiącu ta sama sytuacja i fakturę dostałem na 60.80zł gdzie 59.90 abonament,więc mnie nie kroją. Ale jestem pewien że tych 50GB nie wykorzystałem..I na przykład dziś rano po necie latałem bez problemu ale gdy odpaliłem uploadowanie na chomika gdzie leciało mi ok 6MB/S to mi rozłączało,mianowicie Urządzenie zostało odłączone , gdzie ikona LTE cały czas miga na modemie,sekundę później już mam Uruchamianie urządzenia i znowu 3 kreski , znowu niezły upload i reset. I reset następuję różnie,czasem po 20MB uploadu czasem po 300MB, i nie mam pojęcia co jest pięć. Co do iplusopobieracza.. to ja go chyba nie mam..
W godzinach 7:00 rano do 1:00 w nocy mam 15 GB. W zeszłym miesiącu ta sama sytuacja i fakturę dostałem na 60.80zł gdzie 59.90 abonament,więc mnie nie kroją. Ale jestem pewien że tych 50GB nie wykorzystałem..I na przykład dziś rano po necie latałem bez problemu ale gdy odpaliłem uploadowanie na chomika gdzie leciało mi ok 6MB/S to mi rozłączało,mianowicie Urządzenie zostało odłączone , gdzie ikona LTE cały czas miga na modemie,sekundę później już mam Uruchamianie urządzenia i znowu 3 kreski , znowu niezły upload i reset. I reset następuję różnie,czasem po 20MB uploadu czasem po 300MB, i nie mam pojęcia co jest pięć. Co do iplusopobieracza.. to ja go chyba nie mam..
-
- Mistrz bezprzewodowy
już od roku chyba nie oferują tej usługi, zamiast jest limit nocnyMatiaveli pisze:Co do iplusopobieracza
natomiast co do rozłączania to pojęcia nie mam, nie spotkałem się z taką sytuacją u siebie
-
bardzo to przeszkadza przy uploadowaniu.
co chwila się z netem łączyć żeby kontynuowało..
a da radę żeby moja wersja MP automatycznie się łączyła ?
coś czytałem o jakiś wpisach w pliku .css programu..
co chwila się z netem łączyć żeby kontynuowało..
a da radę żeby moja wersja MP automatycznie się łączyła ?
coś czytałem o jakiś wpisach w pliku .css programu..