Witam
Mam takie małe pytanie skończyła mi się oferta w neti ale dali mi bardzo nie korzystna ofertę telefon + internet 120 zł koło mnie jest firma która chce dać internet radiowy 25 Mb 5ghz 2x2 Mimo 65zl + 9zl za telefon do nadajnika mam od siebie ok. 1 km po drodze nie mam drzew (chyba to jest plus ) chciałbym się dowiedzieć co to jest ten skrót Mimo co ono daje i na tym internecie nie będę miał dużych pingów w grach ale przeważnie będę ściągać pliki z serwerów firmy na mój komputer (jeżeli zaśmiecam forum to przepraszam)
Początkujący z internetem radiowym
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Początkujący z internetem radiowym
http://pl.wikipedia.org/wiki/MIMO A co on daje? To, że jest niewielka szansa na to, że te 25Mb/s zobaczysz choć w nocy. Reszta pytań to już zależy od dostawcy, samo radio porządnie skonfigurowane może działać równie dobrze jak kablówka czy adsl. Niestety dobra konfiguracja oznacza duże zasoby dla każdego klienta, co wiąże się zwykle z wysoką ceną usługi.kaczor123 pisze: chciałbym się dowiedzieć co to jest ten skrót Mimo co ono daje
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
witam
dziękuje ze szybka odpowiedz a możesz mi powiedzieć jaki mogę mieć realna przesył danych w mb/s
dziękuje ze szybka odpowiedz a możesz mi powiedzieć jaki mogę mieć realna przesył danych w mb/s
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Raczej dostaniesz więcej niż milibity/s
Wszystko zależy od operatora, ale wątpię żeby w szycie choć połowa z tych 25Mb była dostępna, ale mogę się mylić. Każda radiówka to osobny przypadek, dopóki nie spróbujesz to się nie dowiesz.

Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
hmmm to spróbuje wziąć na czas nie określony zapłacę 20 zl więcej ale będę wiedział na czym stoję a nawet jak bym miał połowę bym zadowolony bo mój dawny operator daje mi max 10mb