vista a Orange Business

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
bober69
Użytkownik forum

vista a Orange Business

Post autor: bober69 »

Witam mam problem, zamierzałem się przenieść z poczciwego xp-ka na nową vistę, ale pojawił się mały problem. Po zainstalowaniu nowego systemu instaluję oprogramowanie BE, to najnowsze, które ponoć jest na vistę (v8 ), ale coś jest nie tak, gdy piszę że mam podłączyć kartę, instaluje sterowniki , i nagle pojawia się takie niebieskie okno niczym z dosa, nie pamiętam teraz co dokładnie (z powrotem jestem na XP) było tam napisane (po angielsku), ale coś, że coś damage crash your system i coś zaczyna zliczać (w procentach), i pisze że komputer będzie uruchomiony na nowo. Próbowałem też ze starszym Business Everywhere (7.2), z tym programem z tego forum (MojM czy jakoś tak), dzieje się to samo. Nawet gdy poprostu włączę komputer z tą kartą to system <font color="#FF00FF"><b>»»w ogóle««</b></font> się nie wczyta, tylko pojawi się to niebieskie okno . Myślałem o aktualizacji visty, ale jak mam to zrobić skoro nie mogę podłączyć się do sieci. A mój komputer to blaszak. Co mogę zrobić żeby vista działała? Ktoś spotkał się już z takim problemem? Aha, moja karta to ZTE MF330. Pozdrawiam
przewaks
Stary wyga bezprzewodowy

Re: vista a Orange Business

Post autor: przewaks »

Był ostatnio na forum poruszany temat Visty z kartą ZTE. Z tego co zrozumiałem, korzystasz ze stacjonarnego komputera z przejściówką PCMCIA->PCI Być może, że to jest właśnie problem i przyczyna pojawiania się niebieskich ekranów BSOD (Blue Screen Of Death). Szczerze mówiąc nie za bardzo wiem jak można pomóc w tym przypadku. W tym temacie poruszany był podobny problem jednak chwilowo nikt nie znalazł żadnego rozwiązania.
zDaleKi
Stary bywalec bezprzewodowy

Re: vista a Orange Business

Post autor: zDaleKi »

przewaks pisze:...Być może, że to jest właśnie problem i przyczyna pojawiania się niebieskich ekranów BSOD (Blue Screen Of Death). Szczerze mówiąc nie za bardzo wiem jak można pomóc w tym przypadku.
Ponieważ tematyka systemów operacyjnych wybiega już poza tematykę naszego forum, to ja na początku proponuję ten opis >KLIK do opisu BSOD.< Jest tam opisane, co to jest BSOD, co sprawdzić i jak to rozwiązać.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
ODPOWIEDZ