Kod: Zaznacz cały
+CGEQNEG: 1,2,8000,8640,16,64,0,1500,"1E4","1E5",0,1000,2
Moderator: Moderatorzy
Kod: Zaznacz cały
+CGEQNEG: 1,2,8000,8640,16,64,0,1500,"1E4","1E5",0,1000,2
Chyba operator przykręcił nam śrubęa jak to tłumaczyć to nie wiem
Modem jest na bakier z podawaniem prawdziwego QOS'a.kmy pisze:czyli dokładnie to samo, a jak to tłumaczyć to nie wiem
ale moje testy w DL są na poziomie 10Mbs, pomimo, że +CGEQNEG jest 8640,Andrzejz78 pisze:było 8/16 a teraz jest 8/8,6
jeśli masz na myśli moje wyniki, to karta w modemie jest Plusa, tylko nadajnik UMTS900krystianb pisze:modem na aero2 wyświetla takie cudawianki
Każdy powtarza że speedtesty różnie wskazują ....kmy pisze:ale moje testy w DL są na poziomie 10Mbs, pomimo, że +CGEQNEG jest 8640
Nie na Aero2, a na karcie SIM Plusa zalogowanej do Aero2. Będzie inny QoS. Na Aero2 też mam 512/256.krystianb pisze:Ale jak modem na aero2 wyświetla takie cudawianki to z nim coś jest nie tak, aż sprawdziłem mój i wszystko jest jak było 512/256.
Źle zrozumiałem intencje piszącego. W tej chwili sieć Aero2 to fikcja literacka, jest żeby być w papierach tak samo jak mobyland i centernet.ja.michal pisze:Nie na Aero2,
WitamAndrzejz78 pisze:+CGEQNEG: 1,3,64,64,0,0,0,1500,"1E4","4E3",0,1000,3
Dziwny ten wynik Jeśli jemu wierzyć to masz ustawione max 64 Kb/s UL i DL
Spójrz na taryfę, w głosowych można korzystać z wewnętrznego roamingu.matek451 pisze:Usługi internetu mobilnego Play świadczy tylko na własnej sieci.
Ciekawe bo na mojej karcie Play łączę się z nadajnikami Play, Orange i Plus i na każdym działa internet.matek451 pisze:Usługi internetu mobilnego Play świadczy tylko na własnej sieci. Nie korzysta z roamingu. Dlatego możesz korzystać tylko z BTS-ów Play.
A co to jest? xDmatek451 pisze:Masz taryfę głosową?
Gdy mamy jakieś resztki zasięgu sieci macierzystej jak np. u mnie 3% oraz zasięg sieci partnerskiej 35% to i tak preferowana będzie sieć macierzysta mimo tego, że ma duuużo mniejszy zasięg od sieci partnerskiej.- telefon zawsze szuka sieci macierzystej, tj. sieci Play
- w przypadku braku zasięgu sieci Play, telefon poszuka sieci partnerskiej (Orange i Plus)
u mnie akurat nie, dzisiejszy speedtest:Andrzejz78 pisze:Czyli można uznać że komenda +CGEQNEG jednak daje wiarygodny wynik
Nie ma takiej komendy. Tylko utrzymanie transferu na odpowiednim poziomie w obie strony zatrzyma technologię WCDMA (HSPA/HSPA+).unpublished pisze:Jaką komendą AT
Zapomniałem. Jest jeszcze 3 wyjście: ustawić ręcznie którąś z sieci (Play, Orange lub Plus). Jednak jak juz pisałem na modemie K3805-z przy ręcznym wybraniu sieci zawsze wywala błąd.Gdy mamy jakieś resztki zasięgu sieci macierzystej jak np. u mnie 3% oraz zasięg sieci partnerskiej 35% to i tak preferowana będzie sieć macierzysta mimo tego, że ma duuużo mniejszy zasięg od sieci partnerskiej.
Powinni to ogarnąć i wziąć pod uwagę moc sygnału obu sieci.
Przy zmianie kierunku anteny, nadajników Play juz nie łapie jednak zasięg Orange jednocześnie spada do 25%.
Czyli mam 2 wyjścia:
1) osłabić sygnał na tyle by nie łapało w ogóle nadajnika Playa (bo i tak jest na skraju zasięgu) i odbierać z nadajnika Orange z niestety osłabionym przez to zasięgiem
2) Wzmocnić zasięg sieci macierzystej Play i tylko z nią się łączyć. Jednak to by wymagało dokupienia mocnej anteny co raczej nie wchodzi w grę.
To jest podżeganie do DoSAndrzejz78 pisze:Ping Ustaw np. 100B do np. 8.8.8.8
Jest, niestety od pewnego czasu nie mogę obiecać terminu.Jest nadzieja, że w przyszłości zostanie to poprawione?