Jaki net? lte?
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Jaki net? lte?
Witam. Mam możliwość wzięcia internetu LTE z plusa (mam zasięg). Teraz mam kilka pytań:
1. Czy limit 20gb dla jednej osoby do codziennego oglądania YT - max 1 h w 320p, kilku stron www jak Facebook, portale z obrazkami, poczta, fora internetowe i allegro wystarczy?
2. Jak wygląda obecnie sprawa z przekroczeniem limitu? Czy po przekroczeniu mogę dalej korzystać z neta BEZ DODATKOWYCH KOSZTÓW? Jak tak to jaką prędkość uzyskam po przekroczeniu?
3. Czy internet jest wystarczający do sporadycznego grania w gry online?
Z góry THX.
1. Czy limit 20gb dla jednej osoby do codziennego oglądania YT - max 1 h w 320p, kilku stron www jak Facebook, portale z obrazkami, poczta, fora internetowe i allegro wystarczy?
2. Jak wygląda obecnie sprawa z przekroczeniem limitu? Czy po przekroczeniu mogę dalej korzystać z neta BEZ DODATKOWYCH KOSZTÓW? Jak tak to jaką prędkość uzyskam po przekroczeniu?
3. Czy internet jest wystarczający do sporadycznego grania w gry online?
Z góry THX.
-
- Stały użytkownik forum
Re: Jaki net? lte?
1. Powinno - strony w tym pakiecie masz bez limitu, pocztą tego nie nabijesz. Pozostaje streaming i ściąganie - głownie zależy od ciebie czy ci starczy
2. Znajomy mówi że ma lejek, 16Kbps czyli nic nie zrobisz sensownego
3. Jak masz dobry zasięg to jak najbardziej bo pingi są porównywalne do neostrady na trybie interleaved
2. Znajomy mówi że ma lejek, 16Kbps czyli nic nie zrobisz sensownego
3. Jak masz dobry zasięg to jak najbardziej bo pingi są porównywalne do neostrady na trybie interleaved
- lkamino
- Początkujący użytkownik forum
Cokolwiek by nie pisali w ofertach o przekroczeniu limitu, np. że nadal będzie internet tylko zwolni,
to jedno jest pewne - ten internet tak fatalnie musi działać, żeby cię zmusić do dokupienia limitu
.
Co do limitu do jest jeszcze trudniejsza sprawa.
To jest szybki internet. Jak puścisz filmik z YT to zapomnij, że go przerwiesz jak ci się nie spodoba,
albo to będzie nie ten co chciałeś.
Co nie klikniesz, to się moment załaduje, a transfer będzie topniał w oczach.
Sądzę, że LTE nie jest dla normalnych ludzi. I jeszcze długo, długo nie będzie.
Pomyśl o jakimś blueconnect, albo internecie tego typu z orange, plusa, play'a.
Za kilkadziesiąt zet dostaniesz 20 - 35 GB dziennego limitu i nielimitowane noce.
Poświęć trochę czasu na porównanie ofert.
Kiedyś też tęgo główkowałem nad wzięciem LTE, ale kumple ze sklepu mi trochę rozjaśnili sprawę, i porzuciłem te marzenia.
Mieszkam 1400 metrów od BTS'a, i widać go przez okno.
to jedno jest pewne - ten internet tak fatalnie musi działać, żeby cię zmusić do dokupienia limitu

Co do limitu do jest jeszcze trudniejsza sprawa.
To jest szybki internet. Jak puścisz filmik z YT to zapomnij, że go przerwiesz jak ci się nie spodoba,
albo to będzie nie ten co chciałeś.
Co nie klikniesz, to się moment załaduje, a transfer będzie topniał w oczach.
Sądzę, że LTE nie jest dla normalnych ludzi. I jeszcze długo, długo nie będzie.
Pomyśl o jakimś blueconnect, albo internecie tego typu z orange, plusa, play'a.
Za kilkadziesiąt zet dostaniesz 20 - 35 GB dziennego limitu i nielimitowane noce.
Poświęć trochę czasu na porównanie ofert.
Kiedyś też tęgo główkowałem nad wzięciem LTE, ale kumple ze sklepu mi trochę rozjaśnili sprawę, i porzuciłem te marzenia.
Mieszkam 1400 metrów od BTS'a, i widać go przez okno.
-
- Użytkownik forum
jak chcesz grac online, to tylko lte.
Robiłem próby na modemie huaweii 3131 z kartami plus i play i srednio dalo sie grac.
Czasami nawet nie szlo sie zalogowac. W plusie w zasadzie nie dalo sie grac, ping za duzy, ciagle mnie cofalo. W play bardziej szlo grac, ale tez czasami ping wzrastal i gra stalawal sie niemozliwa.
Dopiero przejscie na LTE zalatwilo sprawe i mozna spokojnie grac - gram w battlefielda 3.
Robiłem próby na modemie huaweii 3131 z kartami plus i play i srednio dalo sie grac.
Czasami nawet nie szlo sie zalogowac. W plusie w zasadzie nie dalo sie grac, ping za duzy, ciagle mnie cofalo. W play bardziej szlo grac, ale tez czasami ping wzrastal i gra stalawal sie niemozliwa.
Dopiero przejscie na LTE zalatwilo sprawe i mozna spokojnie grac - gram w battlefielda 3.
Dziwne rzeczy mówicie, w Plus da się grać z tego co byłem u kolegi pingi rzędu 50-70 ms więc tragedii nie było. W T-Mobile pingi tak samo rzędu 50-70 ms. W zależności od nadajnika może u was był obciążone i dlatego tak się działo.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
lkamino, mam internet od Plusa ale z YouTube wcale nie jest tak jak mówisz, nie wczytuje całego filmu, nawet jakbyś chciał, klikniesz pauzę, to i tak wczyta tylko fragment a dalej czeka aż znów puścisz film. No chyba że taki wpływ na to ma Chrome, ale żadnego dodatku w nim nie instalowałem do YouTube 

-
- Użytkownik forum
Dzięki za odpowiedzi, ale jednak dalej nie wiem co brać. Wymagania nie zmieniły, ale może powiem coś o obecnym necie a trochę ułatwi to sprawę. Obecnie posiadam CDMA z plusa i normalnie mam sciaga ok 150kb/s , a nawet nie wiem kiedy mi się limit kończy, bo zdaję mi się, że albo go nie wykorzystuję, chociaż sciągam czasami seriale w dzien, ogladam filmy online, albo nie odczuwam róznicy w predkosci miedzy przed a po limicie. A więc potrzebuję coś w ten deseń, min. 20gb limitu i najbardziej stabilne 

-
- Mistrz bezprzewodowy
w Plusie możesz wziąć na próbę na 7 dni, nie spełni Twoich oczekiwań to oddasz
co do ograniczenia prędkości po przekroczeniu limitu, jak już się to stanie, to nawet tvn24.pl otworzyć się nie da, na tę okoliczność mam kartę aero2 i do dnia resetu licznika jakoś wytrzymuję
w gry online nie gram, ale ping mam na poziomie 40 do 70 ms w DC-HSPA+ i 20-25 ms w LTE
co do ograniczenia prędkości po przekroczeniu limitu, jak już się to stanie, to nawet tvn24.pl otworzyć się nie da, na tę okoliczność mam kartę aero2 i do dnia resetu licznika jakoś wytrzymuję
w gry online nie gram, ale ping mam na poziomie 40 do 70 ms w DC-HSPA+ i 20-25 ms w LTE