Witam.
Mam problem z routerem firmy NETGEAR model JWNR2000v2.
Pierwszy problem to połączenie go na odcinku modem-router, ponieważ, aby działał Internet kablowy na komputerze stacjonarnym, muszę go podłączyć w następujący sposób.
Do modemu wpinam kabel prowadzący do PC, następnie drugą końcówkę owego kabla wpinam do portu WAN w routerze i z routera prowadzę kabel z portu LAN do PC.
Gdy udało mi się połączyć i wejść na stronę routeronline.com i skonfigurowaniu (?) routera, router wysyłał sygnał WIFI. Laptopy widziały go i po podłączeniu oraz wpisaniu hasła WPA2 (próbowałem także bez hasła) na laptopach wyskakiwał komunikat - Dostęp ograniczony (czy coś podobnego). W tym samym czasie Internet na komputerze działał.
Modem Multimedii, jest troszkę dziwny. Pierwszy raz miałem styczność z takim modelem.
Podłączony jest do niego telefon oraz Internet. Jest w kształcie prostokąta z dyskiem na górze, do którego podłączony jest wyżej wymieniony kabel telefoniczny.
Drugim problemem jest teraz problem z jakimkolwiek podłączeniem Routera i wejściem do menu konfiguracji routera. Próbowałem resetować, wyłączać, zmieniać komputery. Próbowałem także u siebie w domu, gdzie mam zwykły modem do Internetu, gdzie na co dzień podłączony jest Router TP-Link'a.
Co mam robić?
Dodam, że, aby połączyć się z Internetem (u dziewczyny) za każdym razem trzeba w komputerze używać skrótu internet, a następnie logować się loginem i hasłem (bez tego ani rusz).
Dwa problemy z NETGEAR JWNR2000v2
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum