Sieć orange uruchamia pierwsze nadajniki z LTE Więcej informacji
To anteny od Networks będą działały na LTE ?
u mnie jeszcze nie podłączyli anteny ten małej a 3G na mapce zaznaczone
Co do stacji bazowych modernizowanych w ramach NetWorks! to z tym co odpisał rzecznik Orange na swoim blogu pod komentarzami, w poście o modernizacji, sprzęt jest GSM, 3G i LTE ready.
Ogarnia ktoś może jak to będzie wyglądać od strony zasobów ? Jeśli to ma być 150Mb/s to chyba muszą dać 20MHz, więc chyba ta sieć będzie musiała być częściowo wspólna z T-mobile, dobrze myślę ?
A swoją drogą, ciekawe czy w najbliższym czasie pojawi się jakiś sensowny modem LTE w ofercie na kartę któregoś operatora, póki co jedynie Plus ma w ofercie ZTE do 100Mb/s za 300zł, co moim zdaniem jest średnią ofertą.
adamos22 pisze:Jeśli to ma być 150Mb/s to chyba muszą dać 20MHz, więc chyba ta sieć będzie musiała być częściowo wspólna z T-mobile
Nie będzie 150Mbps będzie 75Mbps, orange korzysta za stosowną opłatą wspólnie z nowego pasma zakupionego przez T-mobile, swój kawałek 1800 nadal wykorzystuje tylko w GSM'ie.
Pozwolenia wystawione na orange, wynikają z przepisów prawa, orange jest w tych miejscach właścicielem sprzętu, mimo iż widnieje tylko jedno pozwolenie każda stacja obsługuje obydwu operatorów.
Ostatnio zmieniony 2013-09-11, 13:06 przez krystianb, łącznie zmieniany 1 raz.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Wydaje mi się że najsensowniej to kupić modem na własną rękę Nie kosztuje on majątku a wtedy oferta "tyko SIM" jest lepsza i nie wiążesz się zbyt mocno z operatorem Oczywiście piszę o opcji abonamentowej
No to czekamy , jutro pewnie T-Mobile pochwali się swoim "LTE" w jednej z dzielnic Warszawy . Tylko sprzęt u nich cieniuśki, cokolwiek zabytkowy. Ale przykład Play stał się zaraźliwy. Rozpoczął się marketingowy wyścig szczurów