Jaki router do 100zł

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
michalelo
Początkujący użytkownik forum

Jaki router do 100zł

Post autor: michalelo »

Witam. Podpisałem nową umowę z neostradą (prędkość 10Mb/s) i mogłem wziąć liveboxa za 50zł jednak odmówiłem, a dlaczego? Od kilku lat miałem i jeszcze mam internet 6Mb/s + livebox. Często przy maksymalnych prędkościach livebox zrywa połączenie co jest dość irytujące jak się coś ściąga. Więc szukam routera do neostrady czyli z modemem ADSL, dobrym zasięgiem wi-fi (na pewno nie słabszym niż ten w liveboxie), stabilnego (nie zrywającego połączeń, nie resetującego się itp, ma cały czas działać). Budżet około 100zł raczej nie chciałbym ponad 100zł płacić. Trochę poszukałem i użytkownicy zadowoleni są raczej z TP-Link TD-W8951ND lub TP-Link TD-W8950ND którego można kupić już za 85zł. Co o nim sądzicie, a może znajdzie się coś lepszego w tej cenie??
PS: Właśnie doczytałem że to forum jest poświęcone internetom radiowym, więc przepraszam za niedopatrzenie. Jeśli jest możliwość to proszę o odpowedź
bdkacz
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Jaki router do 100zł

Post autor: bdkacz »

Z tych dwóch to TD-W8950ND, bo mimo,żę starszy jest na lepszym chipsecie (Broadcom),a TD-W8951ND jest na TrenChip'ie

Jak może być używany to przemyśl też ten
ODPOWIEDZ