Witam,
Posiadam internet mobilny na karcie sieci Holenderskiej "Bliep" na antenach T-mobile NL, używam sticka z T-mobile Huawei e3131 i mam pewien problem z pobieraniem danych.
W pierwszy i drugi dzien download byl na maksymalnym poziomie czyli 384kbps(dodam, że internet nie ma żadnych limitów co do transferu[Download 384kbps, Upload 64kbps], lecz od jakis paru dni pobieranie jest na poziomie 45kbps maksymalnie i wiecej nie idzie. Kontaktowalem sie z uslugodawca lecz wina nie lezy po ich stronie. Zasieg mam 3G na poziomie 2-4 kresek obecnie, w pierwsze dni maksymalnie byla jedna kreska na 3G i o wiele lepszy transfer. Na speed testach o dziwo wychodzi ze wszystko jest normalnie, czyli dl taki jaki bys powinien. Lecz patrzac w monitorze zasobów w win 8 pobieranie jest na poziomie do 300-500kb/s co jest oczywiscie nie adekwatne do stanu pobierania w danej chwili gdzie pobiera mi na poziomie 18/45kb, i nic innego tam nie ma co by moglo pokazywac predkosc 300-500kb/s.
Stick w internet manager jest aktualny, w IPv6 jest brak dostepu do sieci, lecz z tego co czytalem to i tak nie ma nic do znaczenia aktualnie.
Uzywam windowsa 8, sytem jak i laptop jest nowy, stick również.
Dodam, ze wczesniej mialem windowsa 7 na innym laptopie i tam download przez pierwsze 2 dni byl na maksymalnym poziomie.
[problem] Problem z DL(Holandia)
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: [problem] Problem z DL(Holandia)
Chyba znalazłem rozwiązanie jeżeli się nie mylę.
Mój usługodawca internetowy oferuje 384 kbps maksymalnej prędkości pobierania, czyli to wychodzi około 48 kBps rzeczywistej prędkości wyświetlanej przez przeglądarki i programy zgadza się?. Tylko w takim razie nie mam pojęcia w jaki sposób przez pierwsze dwa dni pobieralo mi z prędkością do 384 kBps, wyświetlana na launcherze pewnej gry, gdzie teraz predkosc nie przekracza 45 kBps
Mój usługodawca internetowy oferuje 384 kbps maksymalnej prędkości pobierania, czyli to wychodzi około 48 kBps rzeczywistej prędkości wyświetlanej przez przeglądarki i programy zgadza się?. Tylko w takim razie nie mam pojęcia w jaki sposób przez pierwsze dwa dni pobieralo mi z prędkością do 384 kBps, wyświetlana na launcherze pewnej gry, gdzie teraz predkosc nie przekracza 45 kBps
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: [problem] Problem z DL(Holandia)
Nie masz może w regulaminie jakiejś fair user policy? Przyznam się, że nie wierzę, że łącze jest całkowicie bez limitu.