Odtwarzacz do TV z YouTube
Moderator: Moderatorzy
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Odtwarzacz do TV z YouTube
Może ktoś polecić, albo coś podpowiedzieć na temat sprzętowego odtwarzacza, który wspiera YouTube?
TV nie ma opcji oglądania YT, a potrzebne. Inne serwisy wideo i VoD mile widziane.
TV nie ma opcji oglądania YT, a potrzebne. Inne serwisy wideo i VoD mile widziane.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Odtwarzacz do TV z YouTube
Tanio: http://www.aliexpress.com/item/Free-shi ... 12137.html
Dobrze:
http://www.aliexpress.com/item/2GB-RAM- ... 14411.html
Dobrze:
http://www.aliexpress.com/item/2GB-RAM- ... 14411.html
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Konkretne modele tylko? Bo widzę na eBayu są np. 3rd Generation MK802 II.
Patryk, dzięki. Na prawdę wygląda to sensownie.
Tylko pytanie. Jak się steruje pilotem? Czy się nie da? Potrzeba klawiatura BT?
Patryk, dzięki. Na prawdę wygląda to sensownie.
Tylko pytanie. Jak się steruje pilotem? Czy się nie da? Potrzeba klawiatura BT?
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Obu używam - dlatego je akurat wymieniłem.ja.michal pisze:Konkretne modele tylko?
Pilot ? Chyba ciężko będzie...albo klawiatura czy coś klawiaturopodobnego, albo telefon z Androidem i https://play.google.com/store/apps/deta ... rver&hl=pl - bardzo wygodne rozwiązanie.
W każdym razie jakąś klawiaturę, nawet kablową na USB za 15 zł

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Do prostych rzeczy chyba wystarczy ta tańsza wersja.
Byłaby klawiatura bo nikt z osób nie ma smartphonea. Wstępna konfiguracja klawiatury czyli? Z miejsca nie ruszy? Bez jakiejś mszy da radę pracować?
Koncepcja jest podłączenia takiego urządzenia do sieci wifi.
Byłaby klawiatura bo nikt z osób nie ma smartphonea. Wstępna konfiguracja klawiatury czyli? Z miejsca nie ruszy? Bez jakiejś mszy da radę pracować?
Koncepcja jest podłączenia takiego urządzenia do sieci wifi.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Miałem na myśli konieczność skorzystania z fizycznej klawiatury celem instalacji droidmoteja.michal pisze:Wstępna konfiguracja klawiatury czyli? Z miejsca nie ruszy?

Bez myszy czy trackballa jest ciężko, ale skoro tylko do YT to ma służyć to da się strzałkami nawigować.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Patryk, znalazłem w sieci klawiaturę bezprzewodową z myszą (Mediona bodajże). Czy po podpięciu tego do tego urządzenia wszystko zadziała (mysz, strzałki, pisanie)? Jeśli tak to wystarczy.
No i o co chodzi z droidmote?
No i o co chodzi z droidmote?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Instalujesz na osobnym urządzeniu (np. telefonie) z Androidem i używasz jako myszki.ja.michal pisze:No i o co chodzi z droidmote?
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Dowolna mysz i klawiatura zadziała - ja mam np. małą klawiaturę Della z trackballem, o taką: http://allegro.pl/dell-wireless-trackba ... 72646.html
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Zgadza się. Podłączałem kiedyś pierwszą lepszą mysz USB do zwykłego chińskiego tableta i działało ok - po prostu pojawiał się kursor.Patryk pisze:Dowolna mysz i klawiatura zadziała
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Wszystko co zgodne ze standardem HID zadziała. A wszystko jest raczej zgodne 
No chyba że prądu braknie nawet na klawiaturę czy masz (jak to się zdarza w Raspberry Pi
). Jednak te chińczyki nie mają żadnych problemów z zasilaniem USB.

No chyba że prądu braknie nawet na klawiaturę czy masz (jak to się zdarza w Raspberry Pi

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
I tak powstaja miejskie legendy. Ludzie zasilaja Raspberry zasilaczami do starych komorek o wydajnosci 350mA, a potem sie dziwia ze USB nie wydala 500 mA. Spojrz na schemat - 5V z zasilacza idzie bezposrednio do USB.Patryk pisze:No chyba że prądu braknie nawet na klawiaturę czy masz (jak to się zdarza w Raspberry Pi)
Nie pomagam na PW.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Miałem RPi, nawet dwie sztuki - ale oczywiście według Ciebie jestem piewcą miejskich legend.key pisze:I tak powstaja miejskie legendy.
Ręce opadają.
[ Dodano: 2013-10-01, 09:36 ]
Może w aktualnej wersji.key pisze:Spojrz na schemat - 5V z zasilacza idzie bezposrednio do USB.
W mojej bynajmniej zasilacz nie był problemem
![:]](./images/smilies/splash.gif)
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Mamy tego nascie wsrod kolegow w zespole. Tyle tylko ze ci chlopcy dosc dobrze znaja sie na elektronice i ewentualne zmiana spalonego bezpiecznika na zero omowke nie jest wielkim wydarzeniem. W aktualnym HW zreszta to poprawiono.Patryk pisze:Miałem RPi, nawet dwie sztuki
Nie powiedzialem ze jestes piewca, tylko ze w ten sposb powstaja - dwoch ludzi mowi nie koniecznie do konca na ten sam temat.Patryk pisze:ale oczywiście według Ciebie jestem piewcą miejskich legend.
No to miales prawdopodobnie pierwsze z wersje z problematycznymi bezpiecznikamiPatryk pisze:W mojej bynajmniej zasilacz nie był problemem

Nie pomagam na PW.
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Zgadza się. I weź teraz daj coś takiego - bez pewności że znowu nie pojawią się takie czy inne problemy - osobie dla której ma to być odtwarzacz wideo a nie platforma do dłubania.key pisze:No to miales prawdopodobnie pierwsze z wersje z problematycznymi bezpiecznikami
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Caly pic nastepnych rewizji polega na tym, ze dojrzewaja a problemy sa usuwane. Czego nie mozna powiedziec o chinszczyznie podpinanej do HDMI - to sa jednorazowki, walone tak dlugo jak sa komponenty a potem "projekt" umiera i producent zapomina o tym co robil. Znaczy - zero supportu. Jak trafisz dobrze, to ok, jak trafisz na cos skopanego, to wyrzuc i kup nowe.Patryk pisze:I weź teraz daj coś takiego ... osobie dla której ma to być odtwarzacz wideo a nie platforma do dłubania.
Nie pomagam na PW.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
key, akurat osoba, której mam to założyć kompletnie nie zna się na zagadnieniach elektronicznych czy informatycznych. Nie będzie nic grzebać.
[ Dodano: 2013-10-01, 12:56 ]
Tylko jak tak patrzę to zaczyna się trochę złotówek gromadzić.
[ Dodano: 2013-10-01, 12:56 ]
Niestety brak smartphone w tym domu więc nie da rady.Jo_gurt pisze: Instalujesz na osobnym urządzeniu (np. telefonie) z Androidem i używasz jako myszki.
Fajna. W sumie przed TV dużo lepsze rozwiązanie w stosunku do zestawu mysz+klawiatura.Patryk pisze:Dowolna mysz i klawiatura zadziała - ja mam np. małą klawiaturę Della z trackballem, o taką: http://allegro.pl/dell-wi...3562372646.html
Tylko jak tak patrzę to zaczyna się trochę złotówek gromadzić.