Witam,
Mam zamiar wymienić internet mobilny na Orange HSPA+. Do najbliższego BTSa mam +/- 4 km przez las. Co myślicie o takim zestawie antena , kabel , przejściówka , modem , router ?
Sprzęt do HSPA+ w Orange.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Sprzęt do HSPA+ w Orange.
Dokonałeś najgorszego możliwego wyboru. Zaczynając od tej monstrualnej niby anteny i kończąc na routerze , który wykorzystuje moc zabronioną prawem. Po drodze za długi kabel i modem HiLink. Jedynie konektor OK. Poza tym znowu moja ulubiona firma na Y spod Tarnowa. Orange obecnie ma w ofercie super sprzęt do HSPA+DC i LTE( routery, modemy), w bydgoskim trwa modernizacja sieci NetWorks. Do sprzętu od nich dokupujesz antenę kierunkowa na 2100MHz, tylko nie od Y i masz po problemie.
- zurek
- Mistrz bezprzewodowy
Hej...
Ja mam taki zestaw... Router D-Link DWR-921, kabel Satec/Draca RF7 i antena panelowa 17dBi firmy Cybertech...
Pięknie to śmiga...
Ja mam taki zestaw... Router D-Link DWR-921, kabel Satec/Draca RF7 i antena panelowa 17dBi firmy Cybertech...
Pięknie to śmiga...
-
- Początkujący użytkownik forum
Czyli np. taka antena http://www.cybertech.com.pl/p76,antena- ... fme-z.html + modem HSPA+DC? Zapomniałem dodać że ten internet będzie zainstalowany w Pieczyskach k/ Koronowa, w środku lasu.
- zurek
- Mistrz bezprzewodowy
Tak... taka antena...
Ja tez mieszkam przy lesie... nadajnik 4km ode mnie i hula że hej...
Dobra wskazówka... zainwestuj w dobry kabel... to 70% powodzenia instalacji...
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2013-10-07, 05:54 ]
Skasowałem nadmiarowy "pomógł", zgodnie z Regulaminem można dostać tylko jeden w danym wątku.
Ja tez mieszkam przy lesie... nadajnik 4km ode mnie i hula że hej...
Dobra wskazówka... zainwestuj w dobry kabel... to 70% powodzenia instalacji...
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2013-10-07, 05:54 ]
Skasowałem nadmiarowy "pomógł", zgodnie z Regulaminem można dostać tylko jeden w danym wątku.