Wrócę do tematu 
udostępniania internetu komórkowego Orange przez router Wi-Fi.
Moje dociekanie skończyło się w ubiegłym roku i spełzło na niczym, bowiem wprzęgnięcie routera do rozprowadzania sygnału było/jest utrudnione poprzez ochronę karty PIN-em. OpenWrt nie sprawdzałem już dalej, zdjęcia PIN-u Orange mi odmówiło w sposób zresztą wyjątkowo chamski... to chyba taki kmać francuski korporacyjny zwyczaj - sposób na klientów.
Czas płynie, klienci być może odpływają i
w ofercie Orange zauważyłem nową pozycję - FreeNet + wspólny pakiet danych z modemem/routerem ZTE MF63.
Moja pytanie jest takie - jak w tej ofercie została rozwiązana albo obchodzona sprawa PIN-u? Czy ten modem jest jakiś taki sprytny, że umożliwia zapamiętanie lub wysłanie PIN-u przez kartę SIM. Może to już będzie właściwe rozwiązanie dla internetu na kartę zabezpieczaną PIN-em?
Czy te modemy/routery są czy będą dostępne poza siecią Orange?
Czy może przez ten rok urodził się jakiś prosty sposób na udostępnianie internetu z kary zabezpieczonej PIN-em?
[edit]
Chodzi o ten właśnie modem-router
Na stronie ZTE piszą o dostępności, że niby tylko w Orange
Generalnie chodzi mi o to jakim sposobem ten modem radzi sobie z PIN...
Hmmm... właściwie to już chyba zaczyna mi świtać
To chyba tak samo jak zrobienie sobie punktu dostępowego ze swojego własnego komputera. To jest 2 w 1 czyli aplikacja Orange otwiera transfer a Wi-Fi to rozprowadza.
Czyli po prostu, żeby wejść z PIN-em potrzebne jest takie-jakiekolwiek urządzenie 2 w 1.
Dobrze to rozkminiłem?
A ponieważ urządzeń 2w1 nie ma na rynku, a to urządzenie zte ma prawdopodobnie simlocka to Orange nadal "rozdaje karty" swojego abonamentowego internetu zabezpieczonego PIN-em... przynajmniej tak to może z grubsza wyglądać