Czy wiecie coś może o tym, żeby operatorzy zwiększyli w najbliższym lub dalszym okresie czasu prędkość łącza po przekroczeniu limitu? W moim przypadku jest to Orange, ściąga mi około 2 lub 3KB po wykorzystaniu limitu, czyli tak jak być powinno, 16kb/s. Wiem że kiedyś ta prędkość wynosiła 8kb/s (chyba przed rokiem czy jakoś tak). Czyli już raz przyspieszyli. Może zrobią to znowu? Miałem nadzieje przynajmniej na prędkość pół-modemową.
PS. wrzuciłem przypadkowo taki sam temat do działu "Internet bezprzewodowy - pozostałe zagadnienia", ale nie znalazłem na forum opcji "Przenieś". Jak by mógł jakiś admin tamten temat usunąć... z góry dzięki. Sorry za kłopot
przyspieszenie po limicie
Moderator: Moderatorzy
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Re: przyspieszenie po limicie
W iPlusie są dodatkowe pakiety danych: 128, 256, 512 i 1024 MB które kosztują proporcjonalnie do ilości. Szczegóły >KLIK<. Pakiety pozwalają na przywrócenie pierwotnej prędkości.
EDIT:
Temat z Internet bezprzewodowy - pozostałe zagadnienia usunięty.
EDIT:
Temat z Internet bezprzewodowy - pozostałe zagadnienia usunięty.
-
- Użytkownik forum
Re: przyspieszenie po limicie
W Erze też chyba coś ostanio drgnęło. Jakiś czas temu po limicie mialem ok 16kb/s. W zeszłym miesiacu otrzymalem info o przekroczeniu limitu a predkosc zmierzona wynosila ok 38-40kb/s. W miare dalo sie chociaz przegladac mniej skomplikowane strony, co wczesniej po limicie nie bylo mozliwe.