Witam
Posiadam internet z CP i modem LTE Huawei E3276 oraz router Edimax LT-6408n. Do modemu podpiętą mam antene talerzową (nie znam pełnej nazwy) 24dBi z promiennikiem i jednym wyjściem na kabel. Do modemu pan w serwisie mówił żeby to LTE było stabilne potrzeba od anteny dwóch kabli doprowadzić do modemu,a modem dość często rozłącza, mimo że pingi mam około 40-50ms, download na speedtest.net średnio 10mb/s.
Jak ktoś zna jakąś stronę gdzie można sam promiennik zamówić to byłbym wdzięczny :)
Jeżeli za mało informacji podałem to postaram się podać nazwę tej anteny.
Promiennik anteny talerzowej.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Promiennik anteny talerzowej.
Kup sobie drugi taki wynalazek w tej firmie na Y spod Tarnowa. Będziesz miał dwa do pary
.Ale to wątpliwa ozdoba domu
. Kto poradził Ci kupić ten szajs?
Wywal to i kup porządna antenę DUAL LTE.

-
- Początkujący użytkownik forum
Kupiłem wcześniej tą antenę do HSPA+ i nie narzekałem :p
-
- Guru bezprzewodowy
To wykorzystaj ją jeszcze do odbioru TV Sat.
Zakup drugiego promiennika nie pomoże. Ten wynalazek nie zapewnia stabilności połączenia. Sam piszesz , że zrywa. W technologii LTE sygnał jest w dwóch polaryzacjach: pionowej i poziomej stąd aby wykorzystać w pełni tę technologię potrzeba dwóch anten ustawionych pod kątem prostym. To nie antena tylko monstrum, jej zysk jest bliski zeru stąd nie poprawia Ci zasięgu( sygnału) i połączenie jest niestabilne. Miałeś jakieś porównanie, to że jesteś zadowolony z jej działania na 3G o niczym nie świadczy. To twoje subiektywne odczucia. Aby stwierdzić czy toto działa potrzeba obiektywnego testu. Skąd jesteś, jak daleko masz do BTS-a LTE1800 Mobylandu?