Internet Radiowy, a Pingi w Grze

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Matiuk
Początkujący użytkownik forum

Internet Radiowy, a Pingi w Grze

Post autor: Matiuk »

Witam!

Na wstepie zaznaczam, że jestem nowy i niespecjalnie orientuje się w temacie. Przejżałem wszystkie tematy związane z pingiem w grze, nie znalazłem odpowiedzi.

Problem jak każdy inny. Mam internet 256 kbps (radiówka oczywiście). Download wacha się zazwyczaj od 45 do 60, zależne od servera. Strony ładują się bardzo dobrze, z internetem jako takim (czyt. strony internetowe) nie mam żadnych problemów.
Problem jest z grą (SWAT 4 Multiplayer). Wchodzę na serwer, czasami jest tak, że jestem w stanie pograc 20 minut bez problemów z pingiem około 50 -60. Zazwyczaj po tych 20 minutach zaczyna się problem. Ping skacze do 900, spada do 600, znowu podbija do góry. Nie da rady tego zmienić. tzw. reset modemu (restart) też nic nie daje.

Problem pojawił się kilka dni temu, wcześniej nie miałem żadnych problemów z ta sama grą przez internet.

Dodałem "zapytanie" do Start/Uruchom: tracert www.bez-kabli.pl
Oto efekt :
http://img58.imageshack.us/img58/5473/screenrq0.gif
Tylko tyle się wyświetla, pozniej okno znika.
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Internet Radiowy, a Pingi w Grze

Post autor: Jaco »

Matiuk pisze: Problem jak każdy inny. Mam internet 256 kbps (radiówka oczywiście). Download waha się zazwyczaj od 45 do 60, zależne od servera. Strony ładują się bardzo dobrze, z internetem jako takim (czyt. strony internetowe) nie mam żadnych problemów.
Skoro internet ci działa to winy szukaj u swojego dostawcy internetu.Zapewne jest więcej osób korzystających z tego punktu dostępowego i wszyscy na raz gracie i zapychacie w ten sposób serwer. Jeśli net by w ogóle ci nie działał to można było by szukać tu problemu ale tobie działa jak sam piszesz więc problem z GRAMI nas nie dotyczy.
ODPOWIEDZ