Witam, jestem zielony w tym temacie, podpisałem umowę z orange niestety nie na próbę, po podłączeniu okazało się ze prędkość jaka osiągam w domu to na ogół 0,3-0,6mb i zasięg w mobile partner to do 20% hspa umowy nie mogę już zerwać wiec muszę szukać pomocy tutaj. Korzystam z modemu huawei k3765 bez simlocka z logiem vodafone (nie wiem czy ma to jakieś znaczenie). Dziś rano szukając najleszego sygnału w domu znalazłem na strychu 96% wcdma, niestety prędkość maksymalna to trochę ponad 1mb. W związku z tym jak mówiłem nie mam pojęcia w tym temacie licze na wasza pomoc co kupić, co zrobić żeby jakoś sobie to polepszyć, bo jakie dane mam jeszcze dodatkowo podać? Z góry dziękuje za pomoc
ps. na ogródku prędkość dochodziła do 3mb.
Orange, słaby zasieg katowice-dąbrówka mała
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Orange, słaby zasieg katowice-dąbrówka mała
W twojej okolicy działają nadajniki w częstotliwości UMTS2100. Masz troszkę lasów koło siebie. Sprawdź w programie top_netinfo jaką łapiesz częstotliwość czy Umts900 czy 2100. Wtedy dobierzemy antenę.
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Orange, słaby zasieg katowice-dąbrówka mała
tak nadaja w 2100, do nadajnika mam maksymalnie 1,5km w linii prostej, po drodze jest autostrada z barierami tłumiacymi, mały park i kilka bloków