Radiowka 8 km?
Moderator: Moderatorzy
- scorpius
- Początkujący użytkownik forum
Radiowka 8 km?
Odbieram internet od niewielkiego lokalnego operatora. Nadajnik jest okolo 8km od miejsca odbioru. Generalnie jest ok. Ping 25, 30. Przepustowość nie jest dla mnie istotna. Dostawca twierdzi że połączenie jest "idealne" ale czasem ping rosnie do 100 lub wiecej. Do testowania uzywam strony pingtest.net. Przeważnie jest A, często C czy nawet D. 4% danych znika, ping 110,jitter 80 itd. Stabilne lacze potrzebne mi do grania online na konsoli. Jaki sprzęt umożliwialby uzyskanie dobrego łącza? Jakiś szacunkowy koszt? Model? Z góry dziękuję.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: Radiowka 8 km?
8km? Cud, że w ogóle działa. Sam jestem ciekawy na jakim sprzęcie teraz jesteś podłączony.
- adziu82
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Radiowka 8 km?
Jo_gurt, ja mam jakieś 14 km, ale po drodze są jakieś przekaźniki, może kolega podobnie ma, jak ja na radiówce.
Ale nie rozumiem 25, 30 ping, wyniki jak na kablu! Ja mam osobiście radiówkę, pingi to średnio plus minus 100. I oczywiście ,,godziny szczytu'' scorpius też tak masz? Że od godzin popołudniowych do około 22 ( jak dzieci idą spać ) net działa źle? Jakieś 30 minut temu grałem on-line w fife 13 i była tragedia, aż się grać nie chce. Pingu nie sprawdzałem bo wiem że na pewno jest długi.
Także jak Jo_gurt napisał, ciesz się tym ci masz na radiówce, bo masz rewelację. Chyba, że po prostu rodzice Ci powiedzieli że macie radiówkę a tak w rzeczywistości macie kabel
Pozdro.
Ale nie rozumiem 25, 30 ping, wyniki jak na kablu! Ja mam osobiście radiówkę, pingi to średnio plus minus 100. I oczywiście ,,godziny szczytu'' scorpius też tak masz? Że od godzin popołudniowych do około 22 ( jak dzieci idą spać ) net działa źle? Jakieś 30 minut temu grałem on-line w fife 13 i była tragedia, aż się grać nie chce. Pingu nie sprawdzałem bo wiem że na pewno jest długi.
Także jak Jo_gurt napisał, ciesz się tym ci masz na radiówce, bo masz rewelację. Chyba, że po prostu rodzice Ci powiedzieli że macie radiówkę a tak w rzeczywistości macie kabel

Pozdro.