nowa usługa w simplus na internet

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

piotrekp2507
Stały użytkownik forum

Re: nowa usługa w simplus na internet

Post autor: piotrekp2507 »

A właśnie jest jakiś sposób aby wyczerpać ten pakiet bez dodatkowej straty pieniędzy? Bo zawsze się jakoś połączy już po zakończeniu pakietu i zje sobie w najlepszym przypadku 5 zł!
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: mar_kow »

...Przy najbliższej okazji będę testował, zakupiłem już zestaw startowy...
piotrekp2507
Stały użytkownik forum

Ma ktoś jakiś pomysł? A może da się jakoś wyłączyć pakiet a później włączyć nowy?
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

...Pakiet 50 MB jest aktywny przez 30 dni od włączenia, nie da się go wyłączyć, rozliczany jest co 1 bajt (a nie jak w simdacie za każde rozpoczęte 100 kB). Problem polega na tym że nie ma żadnego ostrzeżenia że się kończy... Zaczyna wtedy "ciągnąć" po stawkach jak w simplusie... Czyli zanim się obejrzymy jak na karcie nie będzie kasy... :( . Jedynym sposobem jest sprawdzanie transferu danych i w odpowiednim czasie włączenie nowego pakietu. Nie sprawdziłem czy pakiety nakładają się na siebie - że można wykupić dwa i ten drugi rozpocznie się po skończeniu poprzedniego...
...Atutem pakietów jest ich cena - ponad 30 % taniej niż na simdacie bo wychodzi tylko 2 gr/100kB, no i bajtowe rozliczanie...
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

mar_kow pisze:..
...Atutem pakietów jest ich cena - ponad 30 % taniej niż na simdacie bo wychodzi tylko 2 gr/100kB, no i bajtowe rozliczanie...
Tylko jak się nie połapiesz, że skończył Ci się pakiet to to może wcale nie byc takie tanie:/
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Sundance_kid pisze:...Tylko jak się nie połapiesz, że skończył Ci się pakiet to to może wcale nie byc takie tanie:/
...No niestety trzeba się pilnować... W swoim modemie nie wychodząc z netu mogę sprawdzać na klawiaturce jak na telefonie krótkim kodem - ale fakt jest to kłopotliwe... :?
piotrekp2507
Stały użytkownik forum

No jest nawet bardzo kłopotliwe ;)
Nie da się go wykorzystać bez starty dodatkowych pieniążków, a 50mb na miesiąc to trochę mało. A może by tak zrobili pakiety po 100 albo 150?
Mamy tu kolegę z plusa :) więc może szepnie słówko swoim przełożonym :D
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

piotrekp2507 pisze:Skąd: Bieszczady (niezłe <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> ;))
...Widzę że narzekasz nie tylko na simplusa :wink: Może i daleko ale bardzo ładne widoczki. Nawet zatargałem tam żonę tego roku na urlopie... A sam trochę złaziłem tych połoninek...
piotrekp2507
Stały użytkownik forum

Hehe!
Taka jest prawda! Jak ktoś przyjedzie na tydzień to wszystko super, powietrze czyste, krajobrazy itp., ale mieszkać na stałe to po prostu ***Cenzura***

No ale to nie na temat. Może kolega z plusa coś się wypowie?

Kolego @piotrekp2507 to jest forum publiczne i dbamy o jego poziom. Takimi wyrażeniami zaniżasz jego poziom. Załóż własne i tam wypowiadaj się w ten sposób ile zechcesz. Tu proszę się stosować do Regulaminu i Netykiety Forum. ---> Jaco
Awatar użytkownika
wlodus
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: wlodus »

Witam po przerwie urlopowej

Chciałem dodać,że od wczoraj jest nowy pakiet 5 zł 20 mb.

I teraz co do tego pakietu
Wyjechałem nad morze pięknie ładnie i w ogole, ale no kurde po 2 dniach na plaży zaczęło mi się nudzić ile można sie opalać, więc postanowiłem uruchomić sobie ten pakiet i połazić trochę po necie przez opere mini.
Włączyłem 10 zł pobrało i...
jestem i byłem bardzo z niego zadowolony.
wiem,że wam głownie chodzi o używanie tego pakietu do komputera stacjonarnego i tu nie ma co ukrywać, że to taka trochę małofajna sprawa na dłuższą chwilę.
Natomiast ja uwazam że do używania w przypadku opera mini i inne tego typu <font color="#FF00FF"><b>»»urządze««</b></font>.
przez 5 dni naprawde dużego korzystania zużyło mi niecałe 10 mb, akurat ja mam 6630 wiec ekran duzy i fajna zabawka choc niektore strony nie wchodziły
Ale np w nokii n73 czy e50 to już naprawde fajna zabawa i pozytczena bo 9 godz w pociagu...no i ile mozna roznawiac :)
teraz jak wszedl ten pakiet za 5 zl 20 mb bede go bral regularnie bo czekaja mnie 45 min jazdy autobusem przez lodz..

polecam ten pakiet kazdemu kto chce korzystac z netu przez komorke ale bez komputera...
nie wszystko złoto co się świeci, nie każdy chłop z widłami to Posejdon...
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

...Opcja do laptopa jest również do przyjęcia - czasami potrzebujemy jednorazowo na wyjeździe sprawdzić pocztę, zapłacić rachunek a 20 MB to wielkość optymalna...
Awatar użytkownika
pimosz
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: pimosz »

Ten pakiet obejmuje tylko APN internet ? Czy również wap ?
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

...WAP najprawdopodobniej tak - ale nie sprawdzałem tego osobiście... W każdym razie usługa ta zastąpi mi simdatę w najbliższym czasie. Oczywiście podzielę się swoimi doświadczeniami... :)
Awatar użytkownika
wlodus

WAP nie!!
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

...Dobrze wiedzieć... :)
Awatar użytkownika
wlodus

xtek
Początkujący użytkownik forum

Post autor: xtek »

Hej! Ktos mi moze powiedziec jaki numer dostepowy wpisac przy laczeniu sie przez laptopa (kabel - w800i)? Na stronie plusa jedyne co podaja to apn: internet lub www.plusgsm.pl oraz na innej stronie - "+48 601 100 123 lub +48 601 100 321" - ROTFL, bo to jest do CSD...
Jakie ustawienia wpisac, zeby dobrze pobieralo z pakietu? *99***3#? Tak podaja na stronie iPlusa... Czy numer z iPlusa bedzie dzialal w Simplusie?
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

xtek pisze:..
Jakie ustawienia wpisac, zeby dobrze pobieralo z pakietu? *99***3#? Tak podaja na stronie iPlusa...
Ja mam *99***1#
xtek pisze:Czy numer z iPlusa bedzie dzialal w Simplusie?
Tak, będzie
ODPOWIEDZ