Mój problem nurtuję mnie już długi okres i nie mogę sobie z nim poradzić.
W domu znajduje się Ruter Air Live WL-5460AP 802.11 G Wireless AP. W domu znajdują się 3 laptopy i jeden PC. Internet chodzi normalnie na 2 laptopach 9 Asus nowo kupiony oraz Toshiba Satelite i oczywiście na PC. Problem jest z moim laptopem Asus F5SL Microsoft XP Prof 32bit SP2. Karta sieciowa bezprzewodowa to Atheros AR5007EG typ karty Ethernet 802.3, indeks karty 11. ( AVG TuneUp informuje mnie nie wiem dlaczego, iż nośnik jest odłączony i nie wiem czy to może mieć jakieś znaczenie - wyszukując dostępne sieci bezp. pokazuje mnie sieć do której chcę się podłączyć siła sygnału max.) We właściwościach karty Atheros piszę że urządzenie działa poprawnie... Sterowniki- data sterownika 2012-01-10 9.2.0.480 aktualizowałem ok 3 miesiące temu kiedy to ogromnie próbowałem rozwiązać problem. Dziwi mnie również fakt, otwierając okno systemowe połączenia sieciowego w systemie XP wszystkie połączenia czy to bluetooth czy przewodowe mają pod swoją ikonką napisane ich stan na siwym tle oraz to co mnie dziwi nazwę danej karty - pod połączeniem sieci bezprzewodowej nic nie jest napisane tylko napisane (brak połączenia)
Mam nadzieje, że te podane informację są wystarczające i komuś uda się rozwiązać mój problem.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.