Router wifi do iplusa?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Router wifi do iplusa?
Witam serdecznie. Jestem kompletnym laikiem w kwestii internetu, dlatego zwracam sie do Was z ogromna prosba: prosze wskazac mi modem/router wifi, ktory przetworzy sygnal z karty SIM iPlus (takiej, ktora wsadzam do modemu i potem do laptopa przez USB), na 3 urzadzenia. Czy takie cos jest w ogole mozliwe? Bardzo prosze o pomoc.
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Router wifi do iplusa?
Jaki masz modem?
-
Huawei E3276 LTE
-
- Guru bezprzewodowy
Korzystasz z LTE czy 3G? Jak z zasięgiem, jaki budżet?
-
Prosze mnie zabic, ale nie mam pojecia.
Pyta Pan o to, ile zasiegu ma miec router? A cena oczywiscie im mniej tym lepiej....
Pyta Pan o to, ile zasiegu ma miec router? A cena oczywiscie im mniej tym lepiej....
- wojteks
- *** Administrator ***
Powiedzmy gotowy router mobilny np. Huawei e5220 i jemu podobne. Druga możliwość to router stacjonarny z opcją podłączenia modemu USB który posiadasz. Trzecia możliwość to router stacjonarny z wbudowanym modemem np. Huawei B593.femina pisze:prosze wskazac mi modem/router wifi,
Wszystko zależy od pomysłu, potrzeb i budżetu.
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
Chodzi o to z jakiej technologii korzystasz w Plusie, Czy jesteś w zasięgu LTE czy HSPA, jaki poziom sygnału? można sprawdzić w Mobile Partnerze( aplikacja do łączenia z Plusa) w zakładce "Narzędzia-Diagnostyka" ewentualnie chociaż w tych kreskach. Skąd jesteś to sprawdzę jak z zasięgiem? Minimum to ok.120 zł za router bez modemu.
-
Bardzo dziekuje za odpowiedz. Jestem z bielska-Bialej. Niestety nie dam rady wejsc w mobile partner, gdyz wlasnie zepsul sie poprzedni modem i uzywam karty sim w tablecie i korzystajac z okazji, ze tak czy tak musze kupic nowy, chcialam wlasnie kupic jakis router i rozdzielic ten sygnal na wiecej urzadzen.
Z tego co kojarze- raczej HSPA.
Zalozmy, ze kupuje ten: http://allegro.pl/huawei-mobile-wifi-e5 ... 52716.html Po prostu wsadzam do niego karte SIM z iplusa i sygnal jest rozdzielany? Naprawde bardzo przepraszam za te mnostwo pytan, ale jestem w tym zupelnie zielona...
Z tego co kojarze- raczej HSPA.
Zalozmy, ze kupuje ten: http://allegro.pl/huawei-mobile-wifi-e5 ... 52716.html Po prostu wsadzam do niego karte SIM z iplusa i sygnal jest rozdzielany? Naprawde bardzo przepraszam za te mnostwo pytan, ale jestem w tym zupelnie zielona...
- wojteks
- *** Administrator ***
Tak, po WiFi. Nic nie pisze o simlocku więc powinien działać. Może wymagać konfiguracji np. wpisania odpowiedniego apn.femina pisze: Po prostu wsadzam do niego karte SIM z iplusa i sygnal jest rozdzielany?
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
Co stało się z E-3276? Jesli jest na gwarancji to oddaj do serwisu. Jak jesteś z Bielska to masz zasięg LTE. Warto by kupić coś z jego obsługą.
-
Czym jest ta konfiguracja? Niestety nie moge sobie pozwolic na odeslanie routera, gdyby okazal sie zly, a z jego instalacja musze poradzic sobie sama.
W E-3276 urwal sie ten kabelek w srodku, modem nie jest na gwarancji.
W E-3276 urwal sie ten kabelek w srodku, modem nie jest na gwarancji.
- wojteks
- *** Administrator ***
Trzeba zalogować się przez przeglądarkę i coś tam poklikać, proste to raczej jest. Taki router ma działać, jakaś instrukcja konfiguracji też powinna być w pudełku albo do ściągnięcia z internetu.femina pisze:Czym jest ta konfiguracja?
Nie pomagam na PW!
-
- Guru bezprzewodowy
Jaki kabelek, może jaśniej. Co ty robiłaś z tym modemem? Byłaś z nim w jakimś serwisie?
-
Ta wtyczka USB byla rozkladana, podczas jednego takiego rozlozenia cos tam peklo i niedlugo potem urwal sie w srodku ten czarny kabelek. Bylam z nim w plusie, powiedzieli ze to wada mechaniczna z mojej winy-bo tak tez jest