Mala antena

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
masteros
Początkujący użytkownik forum

Mala antena

Post autor: masteros »

witam!

Jestem posiadaczem laptopa i internetu LAN i mam pytanie,czy jest mozliwosc dokupienia malej anteny do ktorej bym podlanczal kabel i ona by wysylala syglan wifi do laptopa.Bo latanie po domu z kablem nie jest wygodne.

ps. i prosze o cene sredniej klasy takiej anteny oraz karty WiFi PCIMA lub pod USB

z gory thx
pozdrawiam masteros
Awatar użytkownika
sardo nunspa
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Mala antena

Post autor: sardo nunspa »

Aby mieć wi-fi w domu potrzebny jest router bezprzewodowy. jeżeli masz taki router i podłączasz sie do niego kablem, to wiedz, że ma on też antenę do rozsiewania internetu bezprzewodowego po domu.

Ale Twoja wypowiedź nie jest zbyt jasna. Napisz jak się nazywa urządzenie do którego wpinasz kabel.
Latka lecą...
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Re: Mala antena

Post autor: Jaco »

Zapewne ma tak jak ja obecnie czyli AP z 2 wyjściami LAN gdzie biega po mieszkaniu z lapkiem i kablem.Tak jak już napisał ci mój poprzednik należy się zaopatrzyć w router.
ODPOWIEDZ