wybór bezprzewodowego łącza
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
wybór bezprzewodowego łącza
witam
mieszkam w wiosce Kunowice , która jest położona 6 km od miejscowości Słubice(tuż obok Frankfurtu nad odrą) . Zastanawiam się jakie łącze wybrać blueconnecta , iplusa czy orange free . Sprawdzałem na mapie plusa jestem w full zasięgu edge nie wiem który to nadajnik ale jestem góra 1 km od niego
w orange nie byłem w stanie tego określić zbyt niedokładna jest mapa. Posiadam laptopa i komputer stacjonarny , najbardziej mi zależy aby modem był pod usb abym mógł przełączać je między kompami. A i jeszcze kwestia limitów z tego co wiem w mojej wiosce 2 osoby mają internet bezprzewodowy ja i pewien biznesmen trochę dalej oboje jesteśmy w orange ,na początku ograniczali mi transfer ale później dali sobie spokój . Miesięcznie na gprsie ściągałem około 1500 MB.
mieszkam w wiosce Kunowice , która jest położona 6 km od miejscowości Słubice(tuż obok Frankfurtu nad odrą) . Zastanawiam się jakie łącze wybrać blueconnecta , iplusa czy orange free . Sprawdzałem na mapie plusa jestem w full zasięgu edge nie wiem który to nadajnik ale jestem góra 1 km od niego
w orange nie byłem w stanie tego określić zbyt niedokładna jest mapa. Posiadam laptopa i komputer stacjonarny , najbardziej mi zależy aby modem był pod usb abym mógł przełączać je między kompami. A i jeszcze kwestia limitów z tego co wiem w mojej wiosce 2 osoby mają internet bezprzewodowy ja i pewien biznesmen trochę dalej oboje jesteśmy w orange ,na początku ograniczali mi transfer ale później dali sobie spokój . Miesięcznie na gprsie ściągałem około 1500 MB.
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Re: wybór bezprzewodowego łącza
Temat przenoszę do odpowiedniego działu -> Co wybrać - usługi operatorów GSM
Co do problemu z wyborem operatora, to ja proponuję kupić karty SIM każdego z operatorów i na jakimś telefonie z EDGE sprawdzić który najlepiej działa.
Co do problemu z wyborem operatora, to ja proponuję kupić karty SIM każdego z operatorów i na jakimś telefonie z EDGE sprawdzić który najlepiej działa.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Piszesz że chcesz sobie wybrać jakąś ofertę ale również piszesz że masz już neta.Może byś się zdecydował co chcesz? Może zmienić operatora?masterofdisaster2007 pisze: Zastanawiam się jakie łącze wybrać blueconnecta , iplusa czy orange free .... w mojej wiosce 2 osoby mają internet bezprzewodowy ja i pewien biznesmen trochę dalej oboje jesteśmy w orange ,
-
- Użytkownik forum
aktualnie jestem w orange ale dzisiaj kończy mi się umowa i muszę coś nowego znaleźć bo umowa jest na firmę a nie mam zamiaru przedłużać umowy bo rezygnacja już dawno zastała wysłana do orange
a z tymi operatorami to raczej nie wchodzi w rachubę bo mam nokie 7650 która ma tylko gprs wiec nie ma jak sprawdzić a nowego telefonu <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> nie mam zamiaru kupować
a z tymi operatorami to raczej nie wchodzi w rachubę bo mam nokie 7650 która ma tylko gprs wiec nie ma jak sprawdzić a nowego telefonu <font color="#FF00FF"><b>»»na razie««</b></font> nie mam zamiaru kupować
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Zawsze możesz pożyczyć od kogoś telefon z EDGE, taki test z każdą kartą to najlepsze rozwiązanie. A W Orange z jakiego modemu korzystałeś??[/quote]
-
- Użytkownik forum
w orange korzystam nadal z modemu sony ericsson gc 75e . A tak przy okazji umowę podpisałem 2 lata temu 1 września to do kiedy będę miał internet? . Już się zdecydowałem na iplusa tylko nie mają modemów na magazynie i muszę czekać na to kiedy będą mieć
- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
...O ile nie trzeba wcześniej wypowiedzieć umowy - bo mogą automatycznie przedłużyć ...bez podania przyczyn...